Frisse tabbouleh met groene kruiden
Ingrediënten (voor 4 porties)
- 300g quinoa
- 50g rozijnen
- 1 grote komkommer
- 250g kerstomaten
- 1 bosje munt (of andere groene kruiden zoals bieslook, koriander, dille, citroenmelisse, citroenverbena, …)
- 1 bosje platte peterselie (of andere groene kruiden zoals bieslook, koriander, dille, citroenmelisse, citroenverbena, …)
- 2 lente-uitjes
- 4 el olijfolie
- sap van 1 citroen
- 1 kl komijn
- peper en zout
- optioneel als je van pikant houdt: sriracha of harissa
- naar keuze: 400 g kikkererwten, falafel, veggie ‘kipstuckjes’, …
Werkwijze
- Bereid de quinoa volgens de instructies op de verpakking
- Laat intussen de rozijnen wellen in een kommetje met warm water
- Snij de komkommer in kleine blokjes (van ongeveer 0,5 cm x 0,5 cm)
- Halveer de kerstomaten
- Hak de munt, peterselie en lente-uitjes fijn
- Giet het water van de rozijnen af
- Laat de quinoa afkoelen, en voeg er de olijfolie, het citroensap, de komijn, de komkommerblokjes, de gehalveerde kerstomaten, de gewelde rozijnen, en de fijngehakte kruiden aan toe. Kruid naar smaak met peper en zout, en eventueel wat harissa of sriracha als je van pikant houdt
- Wij aten er gebakken veggie ‘kipstuckjes’ bij, maar kikkererwten of falafel zouden hier ook heerlijk bij passen
- Smakelijk!
Tip: De tabbouleh is het lekkerst als de smaken nog enkele uren kunnen ’trekken’ maar je kan ze natuurlijk ook meteen opeten