Mamaklap #5 – Krampjes

Hey lieve mama!
 
In deze aflevering praat ik over krampjes en excessief huilen. Als dit herkenbaar klinkt: “een ontroostbare baby die ‘s nachts urenlang ligt te krijsen, zich overstrekt, en met zijn beentjes schopt”, dan is dit een aflevering voor jou! Ik dook de wetenschappelijke literatuur in om te weten te komen waar die krampjes vandaan komen, en vooral wat je eraan kan doen.
 
Ik verwijs in de aflevering naar
  • Lactobacillus reuteri DSM 17938, de bacteriestam die in verschillende studies een uitgesproken positief effect had op het aantal huiluren bij borstgevoede baby’s. Deze stam is aanwezig is in het probioticum Protectis.

  •  Manuele behandelingen, door bijvoorbeeld een chiropractor of osteopaat die gespecialiseerd is in baby’s (woon je in de buurt van Kortrijk? Dan kan ik mijn collega Emilie bij Samen Groeien ten zeerste aanbevelen!)
 
Heb je genoten van deze aflevering? Dan zou ik het superfijn vinden mocht je de podcastliefde delen in jouw Instagram stories, of een review nalaten op je favoriete podcast app. Zo kan ik nog meer mama’s bereiken en inspireren. Dikke merci!