Hey! Ik ben Silke, diëtiste & lactatiekundige. 

Ik ben getrouwd met Jeroen, de liefde van mijn leven, en werd twee jaar geleden mama van Alice. Haar geboorte (en het zware fertiliteitstraject dat daaraan vooraf ging) veranderde letterlijk mijn leven!

Ik ontdekte dat ik ontzettend gepassioneerd ben door het coachen van mama’s. Of jouw kindje nu nog in je buik zit, of aan je borst ligt, of al rondkruipt of -loopt… You’re my tribe!

Het heeft echter jaaaaren geduurd voor ik dat zo duidelijk durfde uitspreken. Ik probeerde om zoveel mogelijk mensen te helpen, van senioren met diabetes type 2 tot drukbezette studenten die gezonder wilden eten. 

Ik probeerde om iedereen te pleasen, door heel ‘vanilla’ op de oppervlakte te blijven. Door me niet uit te spreken over ‘controversiële’ onderwerpen.

Maar hoe meer ik mijn stem durfde laten horen (en hoe meer flauwe mopjes ik maakte 😉), hoe meer ik merkte dat mijn ideale klanten mij vonden. Zoals jij dus. En dat vind ik za-lig!

 

Silke Desaever - diëtiste & lactatiekundige - Kortrijk en online
fotografie: by nouchka

10 random facts over mij

1 – Ik heb 4 broers 👤👤👤👤

2 – Mijn spirit animal is een aalscholver

3 – Ik ben dol op de natuur 🌿 Gaan wandelen, fietsen, of gewoon wat in onze tuin zitten of wroeten, daar doe je mij altijd een plezier mee!

4 – Wanneer ik een boek lees, kan ik echt zodanig ‘in the zone’ zijn dat ik niets meer merk van wat er om me heen gebeurt 📙

5 – Ik drink heel graag koffie ☕️ Liefst gewoon zwart, al kan een flat white mij ook wel eens smaken

6 – Excel is één van mijn favoriete programma’s. Data overzichtelijk in tabellen of grafieken krijgen, nieuwe formules uitproberen om nóg efficiënter te werken, za-lig! 📊

7 – Ik ben eigenlijk een kattenmens, maar mijn man heeft mij toch ook kunnen bekeren tot een hondenmens 🐕 We hebben inmiddels 2 ‘fur babies’, Molly (7 jarige podenco) en Lua (6 jarige mops)

8 – Yo amo España! De taal, het eten, de ongedwongen sfeer, de natuur, … Ik bezocht al Valladolid, Madrid, Barcelona, Sevilla, Málaga, Gibraltar, Granada, en bovenaan mijn verlanglijstje staan nog Valencia en Córdoba

9 – Ik giet alles in lijstjes. Vroeger gebruikte ik daar eender welk los papiertje voor, maar intussen zit mijn hele leven in Notion 💛

10 – Frietjes zijn mijn lang leven! 🍟

Dit ben ik, in cijferkes:

  • Al 8 jaar zelfstandige, in die tijd heb ik al meer dan 500 cliënten begeleid

     

  • Geproefd van 3 verschillende jobs in loondienst voor ik zelfstandige in hoofdberoep werd: in de voedingsindustrie, de grootkeuken van een psychiatrisch centrum, en een IT bedrijf

  • Ruim 30 lezingen gegeven. Soms voor zaaltjes met 15 ouders, soms voor aula’s met 200 collega’s. Allebei even leuk!

     

  • Tienduizenden euro’s uitgegeven aan opleidingen, studiedagen en coaching. En zo 3 diploma’s en talloze getuigschriften behaald. En ik blijf voort doen 😉 levenslang leren is écht geen lege leuze voor mij.
Silke Desaever - diëtiste & lactatiekundige - Kortrijk en online
Manifesto - Silke Desaever - Diëtiste en lactatiekundige

Mijn manifesto

Ik wil jou helpen om beter voor jezelf te zorgen. Ik wil jouw coach én jouw cheerleader zijn.

Wat je dagelijks doet, heeft veel meer impact dan wat je sporadisch doet. Gezonde gewoontes zijn de basis van een gezond leven.

Ik ben ervan overtuigd dat je gezondheid holistisch moet benaderen: naast voeding heb ik ook aandacht voor jouw mindset, stress, slaap, beweging, …

Zelfzorg betekent voor mij niet champagne in de privésauna, maar elke dag opnieuw voor jezelf kiezen.

Het leven is een feestje, maar je moet zelf de slingers ophangen!