Recept – Ovenschotel met zoete aardappel en witloof

Ovenschotel met zoete aardappel en witloof

Ingrediënten (voor 4 stevige porties)

  • 2 grote zoete aardappelen, geschild en in blokjes gesneden (2cmx2cm)
  • 1 el olijfolie
  • 1 verpakking (ca. 200g) vegetarisch gehakt
  • 4 grote stronken witlof, ontdaan van de kern en in reepjes gesneden
  • een scheutje ongezoete amandelmelk
  • peper en zout
  • rozemarijn (gedroogde of fijngehakte verse)


Werkwijze

  • Verwarm de oven voor op 200°C (boven- en onderwarmte)
  • Breng een pot met een flinke bodem water aan de kook
  • Voeg de zoete aardappelen toe wanneer het water kookt
  • Kook de aardappelen tot ze gaar zijn, zo’n 15 minuten
  • Vet intussen een ovenschotel (32cmx21cm) in met een vel keukenpapier en de olijfolie
  • Verdeel de reepjes witloof over de ovenschotel, en kruid met peper, zout en rozemarijn
  • Strooi het vegetarisch gehakt over de witloofreepjes
  • Eenmaal de aardappelen zacht zijn, mogen deze worden afgegoten en fijngestampt, samen met de amandelmelk
  • Kruid naar smaak met peper en zout
  • Verdeel de zoete aardappelpuree over het vegetarisch gehakt
  • Bak de ovenschotel voor zo’n 25 minuten in de voorverwarmde oven, tot de puree een krokant korstje heeft gekregen
  • Smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.