Recept – Ovenschotel met zoete aardappel en witloof Ovenschotel met zoete aardappel en witloof Ingrediënten (voor 4 stevige porties)2 grote zoete aardappelen, geschild en in blokjes gesneden (2cmx2cm)1 el olijfolie1 verpakking (ca. 200g) vegetarisch gehakt4 grote stronken witlof, ontdaan van de kern en in reepjes gesnedeneen scheutje ongezoete amandelmelkpeper en zoutrozemarijn (gedroogde of fijngehakte verse)WerkwijzeVerwarm de oven voor op 200°C (boven- en onderwarmte)Breng een pot met een flinke bodem water aan de kookVoeg de zoete aardappelen toe wanneer het water kooktKook de aardappelen tot ze gaar zijn, zo’n 15 minutenVet intussen een ovenschotel (32cmx21cm) in met een vel keukenpapier en de olijfolieVerdeel de reepjes witloof over de ovenschotel, en kruid met peper, zout en rozemarijnStrooi het vegetarisch gehakt over de witloofreepjesEenmaal de aardappelen zacht zijn, mogen deze worden afgegoten en fijngestampt, samen met de amandelmelkKruid naar smaak met peper en zoutVerdeel de zoete aardappelpuree over het vegetarisch gehaktBak de ovenschotel voor zo’n 25 minuten in de voorverwarmde oven, tot de puree een krokant korstje heeft gekregenSmakelijk!