Ovenschotel met zoete aardappel en witloof
Ingrediënten (voor 4 stevige porties)
- 2 grote zoete aardappelen, geschild en in blokjes gesneden (2cmx2cm)
- 1 el olijfolie
- 1 verpakking (ca. 200g) vegetarisch gehakt
- 4 grote stronken witlof, ontdaan van de kern en in reepjes gesneden
- een scheutje ongezoete amandelmelk
- peper en zout
- rozemarijn (gedroogde of fijngehakte verse)
Werkwijze
- Verwarm de oven voor op 200°C (boven- en onderwarmte)
- Breng een pot met een flinke bodem water aan de kook
- Voeg de zoete aardappelen toe wanneer het water kookt
- Kook de aardappelen tot ze gaar zijn, zo’n 15 minuten
- Vet intussen een ovenschotel (32cmx21cm) in met een vel keukenpapier en de olijfolie
- Verdeel de reepjes witloof over de ovenschotel, en kruid met peper, zout en rozemarijn
- Strooi het vegetarisch gehakt over de witloofreepjes
- Eenmaal de aardappelen zacht zijn, mogen deze worden afgegoten en fijngestampt, samen met de amandelmelk
- Kruid naar smaak met peper en zout
- Verdeel de zoete aardappelpuree over het vegetarisch gehakt
- Bak de ovenschotel voor zo’n 25 minuten in de voorverwarmde oven, tot de puree een krokant korstje heeft gekregen
- Smakelijk!