Zwarte Woudcupcakes

Ik kocht een tijdje geleden silicone cupcakevormpjes die in afslag stonden, en ben er sindsdien verslingerd aan! Gedaan met papiertjes lospeuteren van cupcakes of muffins, en bovendien zijn ze stukken beter voor het milieu.

Deze cupcakes kwamen tot stand op een luie zaterdagochtend, en werden unaniem goedgekeurd door de schoonfamilie. Hoera!

 

Zwarte Woudcupcakes

Ingrediënten (voor 12 cupcakes)

  • 175g tarwebloem
  • 125g rietsuiker
  • 40g cacaopoeder
  • 1 kl baksoda
  • een snufje zout
  • 1 kl vanille-extract
  • 2 kl appelazijn
  • 75ml koolzaadolie
  • 250ml water
  • 1 bokaal ontpitte noordkrieken, afgegoten *
  • enkele gedroogde gojibessen

* giet het sap niet zomaar weg, je kan het bv. in een smoothie gebruiken

 

Werkwijze

  • Verwarm de oven voor op 180°C
  • Doe alle ingrediënten in een mengkom, en roer tot alles goed gemengd is
  • Verdeel het beslag over 12 cupcakevormpjes
  • Bak de cupcakes gedurende ongeveer 15 minuten in de voorverwarmde oven
  • Laat de cupcakes afkoelen op een taartrooster
  • Garneer de cupcakes met enkele gojibessen

Zwarte Woudcupcakes | Julienne

1 Comment

  1. fiekefatjerietjes

    oktober 29, 2014 at 20:42

    Mmmm, ik hou ook heel erg van de combinatie chocolade en kers.
    En hier ook meestal siliconen vormpjes, als mijn papiertjes op zijn koop ik geen nieuwe meer…

Leave a Reply

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: