Zomerse kriekentaartjes

Man man man, wat vliegt de tijd voorbij… Het is intussen 2 maanden geleden dat ik hier voor het laatst iets postte, wat schaam ik mij!

Om mijn gedrag goed te praten: ik heb helemaal niet stilgezeten! We zijn intussen al anderhalve maand getrouwd, zijn op huwelijksreis geweest, en hadden allebei overvolle agenda’s de voorbije weken… Veel tijd om uitgebreid te koken en te bloggen was er dus niet. Maar vanaf nu herpak ik mij, beloofd!

Vorige week kregen we heerlijke verse krieken mee uit de tuin van oma en opa, die schreeuwden om een lekker receptje, en zo geschiedde…

 

 

 Zomerse kriekentaartjes

Ingrediënten

  • 10 plakjes vierkante diepvriesbladerdeeg
  • 1 el margarine
  • 250g krieken, ontpit en in twee gesneden
  • 150g aardbeien, ontkroond en in stukjes gesneden
  • 75g rietsuiker
  • enkele eetlepels water
  • enkele eetlepels maïszetmeel

Werkwijze

  • Ontdooi het diepvriesbladerdeeg
  • Verwarm de oven voor op 200°C
  • Smelt de margarine in een steelpan boven een middelhoog vuur
  • Voeg de krieken, de aardbeien, de rietsuiker en enkele eetlepels water toe
  • Laat het fruit mooi zacht worden, en roer af en toe
  • Proef, en voeg eventueel nog wat extra rietsuiker toe indien het fruit nog te zuur is
  • Voeg, onder voortdurend roeren, voldoende maïzena toe om het sap van het fruit in te dikken
  • Laat nog enkele minuten doorkoken
  • Leg 8 plakjes bladerdeeg in met bakpapier beklede taartvormpjes, en prik er enkele keren in met een vork
  • Rol met een deegrol over de vormpjes, zodat de overtollige randjes bladerdeeg er af vallen
  • Duw, met een koekjesvormpje naar keuze, 8 vormpjes uit de overgebleven plakjes bladerdeeg
  • Verdeel de taartvulling over de 8 taartbodempjes, en leg boven op elk taartje een uitgeduwd vormpje
  • Bak de taartjes in de voorverwarmde oven tot het bladerdeeg goudbruin kleurt (ongeveer 15 minuten)
  • Laat de taartjes even afkoelen, en haal ze dan voorzichtig uit de vormpjes. Laat ze verder afkoelen op een taartrooster

_MG_6577-2

1 Comment

  1. fiekefatjerietjes

    juli 11, 2014 at 06:02

    Hoera, je bent terug!
    Mmmm, krieken zijn heerlijk!
    Zeker ook eens combineren in combinatie met appeltjes, ook lekker :-).

Leave a Reply

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: