Uitgetest: Your 50 days of green happiness #1

Morgen beginnen Jeroen en ik aan ‘Your 50 days of green happiness‘, een HCLF (high carbohydrates, low fat) eetplan van 7 weken.

 

Wat is het?

Wat HCLF precies inhoudt? Je consumeert veel koolhydraten (aardappelen en graanproducten, maar vooral groenten en fruit) en weinig vetten (olie en margarine, maar ook vetrijke voedingsmiddelen zoals noten en avocado’s).

Het eetplan ‘Your 50 days of green happiness’ is opgesteld door twee diëtistes uit Nederland, Tessa Moorman en Merel von Carlsburg. Dit zijn de dames achter The Green Happiness, een moderne diëtistenpraktijk in Amsterdam.

Normaal ben ik niet zo’n fan van ‘hypediëten’ zoals Atkins, South Beach, The Zone, … maar over HCLF las ik al veel (wetenschappelijk onderbouwde) artikels en boeken die een positieve conclusie trokken. Ik besloot om dit zelf ook maar eens uit te testen! De komende weken gaan wij dus bergen groenten en fruit verzetten, en ook mijn #kookboekweek van januari zal een HCLF editie worden.

 

Het boek

‘Your 50 days of green happiness’ is verkrijgbaar als e-book en in hardcopy. Ik kocht een tweedehands hardcopy exemplaar, via Marktplaats (de Nederlandse tegenhanger van Kapaza/tweedehands.be).

image

Het is niet zomaar een kookboek, er staat namelijk ook heel wat theorie in. Met niet alles wat er in staat ben ik 100% akkoord, maar de grote lijnen zijn zeker goed onderbouwd. Per week krijg je ook telkens een weekmenu en boodschappenlijstje, zodat je zelf niet meer hoeft te zitten puzzelen of rekenen. Voor elke dag zijn een ontbijt, een lunch, een avondmaal en tussendoortjes voorzien.

image

Voor elk van de maaltijden is het recept uitgeschreven, vaak met tips & tricks erbij. Het boek staat ook vol mooie, sfeervolle foto’s, zowel van Merel en Tessa als van de maaltijden.

image

 

Start

Wij beginnen morgen aan week 1, en deden daarvoor dit weekend de boodschappen. De groenten en het fruit kocht ik op de markt, en ondanks dat wij normaal gezien al vrij veel groenten & fruit eten, was dit toch the next level! Ik denk dat de mensen aan het groenten- en fruitkraam dachten dat ik voor een gezin van 6 personen moest koken, haha. Lua poseert hieronder met (een deel van) de buit.

Een voordeel dat ik als vegan keukenprinses wel heb: het merendeel van de overige ingrediënten die nodig zijn in het boek, heb ik standaard in de voorraadkast staan. Miso, kruiden en specerijen, speltmeel, havermout, … Die moest ik al allemaal niet meer in huis halen!

image

 

Vervolg

Ik houd jullie de komende weken zeker op de hoogte hoe het eetplan ons bevalt! Via Instagram zal ik (bijna) dagelijks foto’s van onze maaltijden tonen, en ook hier op de blog zal ik af en toe een update inplannen. Op naar 50 dagen vol green happiness!

16 Comments

 1. gerhilde maakt

  januari 10, 2016 at 18:26

  Dat zijn veel groenten en fruit! Ik kende het nog niet, maar ben wel benieuwd naar jouw bevindingen, als diëtiste.

  1. admin

   januari 10, 2016 at 18:57

   Ik ben ook héél benieuwd… En houd je op de hoogte 😉

 2. fieke

  januari 10, 2016 at 19:44

  Hier ook heel benieuwd! Zijn de recepten in het boek beschreven voor 2 personen? Dat ziet er inderdaad een enorme berg groenten uit, maar nu heb je alles ineens en hoef je geen boodschappen meer te doen komende week. Ik ben ook benieuwd of de recepten haalbaar zijn om tijdens een standaard werkweek te bereiden. Veel plezier ermee!

  1. admin

   januari 10, 2016 at 20:08

   In het boek is alles voor 1 persoon voorzien, dus ik heb alles moeten verdubbelen 🙂 op het eerste zicht zien het er vrij snelle recepten uit, en er wordt ook vaak voor 2 maaltijden gekookt. Ik ga dit zeker opnemen in mijn volgende blogbericht over het eetplan!

 3. Miss Fabuleus

  januari 10, 2016 at 21:37

  Het klinkt als ‘niets voor mij’, maar ik wens jou alvast veel succes!

  1. admin

   januari 11, 2016 at 15:33

   Voor ons is het gelukkig niet zo’n gigantische ommezwaai, omdat we al vegan en vrij gezond aten, met veel groenten en fruit… maar ik kan me voorstellen dat het voor veel mensen een ‘ver van hun bed show’ is 😉 dankjewel!

 4. Sarah

  januari 11, 2016 at 06:57

  Ben benieuwd naar je bevindingen! De laatste tijd schieten er zoveel e-books/boeken uit de grond met gezonde recepten dat ik het wat een overdaad begin te vinden. Maar dit boek interesseerde me wél! 🙂

  1. admin

   januari 11, 2016 at 15:32

   Ik sta ook altijd een beetje kritisch tegenover van die boeken, zeker omdat ik zelf diëtiste ben… Maar dit is wél wetenschappelijk onderbouwd, er zijn heel wat diëtisten en artsen die voor de volle 100% achter HCLF staan, dus ik ben heel benieuwd naar de resultaten!

 5. Le petit requin

  januari 11, 2016 at 10:01

  Nog nooit van gehoord, maar wel benieuwd (al zie ik het mijzelf niet meteen toepassen, net nu ik noten en avocado’s zo graag eet 🙂
  Die foto met al die groenten ziet er alleszins fantastisch uit!

  1. admin

   januari 11, 2016 at 15:30

   Ik ben ook een enorme fan van noten en avocado’s dus dat gaat wel even ‘pieken’ de komende weken, maar de menu’s en recepten van het eetplan zien er ook superlekker uit, dus hopelijk ga ik ze niet té veel missen 😉

 6. Carolien - On a Healthy Adventure

  januari 11, 2016 at 10:01

  Ik heb al veel positiefs over het boek gelezen, maar ik ben benieuwd naar jouw bevindingen. Dat zijn heel wat groenten en fruit, maar daar staan Merel en Tessa wel om bekend 🙂

  1. admin

   januari 11, 2016 at 15:28

   Ik heb ook al heel wat positiefs gehoord, dus ik ben supernieuwsgierig of het bij ons ook zo goed gaat verlopen…

 7. Tine @ The Green Toast

  januari 12, 2016 at 10:47

  Ik vind die foto met Lua zo grappig! De recepten klinken alvast niet slecht, het lijkt mij echt een leuke uitdaging! Ik zag toevallig dat Daniëlle van de blog Plantaardigheidjes vorige week ook met de 50 days is begonnen, en als ik de foto’s zo bekijk lijdt daar niemand honger 😉 Veel succes!

  1. admin

   januari 12, 2016 at 20:14

   Ja, Daniëlle doet inderdaad ook mee! Zij zit een weekje voor op mij 😉
   Vandaag was dag 2 voor ons, en we hebben inderdaad allesbehalve honger gehad, haha. De porties zijn gi-gan-tisch!

 8. Kookboekweek – Your 50 days of green happiness – Julienne

  januari 24, 2016 at 16:00

  […] ik hier reeds vertelde, zijn wij begin januari begonnen met “Your 50 days of green happiness”, […]

 9. Uitgetest: Your 50 days of green happiness #2 – Julienne

  februari 7, 2016 at 16:00

  […] wat ‘Your 50 days of green happiness’ nu precies inhoudt? Dat kan je hier nalezen. En hier kan je de eerste update van 2 weken geleden terug […]

Leave a Reply

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: