Wortel – Pompoensoep met Gember
Een heerlijk verwarmend soepje voor op koude herfstdagen…
Mijn favoriete pompoen is butternut. Iets makkelijker te snijden dan de standaard ‘bolle’ pompoen, en qua smaak heel delicaat. Maar uiteraard kunnen ook andere pompoenen perfect in deze soep verwerkt worden!
Wortel – Pompoensoep met Gember
Ingrediënten (voor 1 pot)
- 4 middelgrote wortels, schoongemaakt en in stukjes gesneden
- 500g butternutpompoen, geschild en in blokjes gesneden
- 1000ml groentenbouillon
- stuk gember ter grootte van 2 duimen, geschild en in stukjes gesneden
- 1 kl kerriepoeder
- peper en zout
Werkwijze
- Doe de wortel, pompoen en gember in een kookpot
- Overgiet met de groentenbouillon en breng aan de kook boven een middelhoog vuur
- Laat de soep zo’n 20 minuten zachtjes koken tot de groenten gaar zijn
- Draai het vuur uit en mix de soep met een staafmixer
- Doe er het currypoeder bij, en kruid naar smaak met peper en zout
Pompoenrisotto | Julienne
oktober 30, 2013 at 18:46[…] pompoen. Dat zullen jullie waarschijnlijk al gemerkt hebben aan mijn talloze pompoenreceptjes zoals wortel-pompoensoep met gember, pittige pompoencouscous en pompoenlasagne, maar ook zoete zaligheden zoals pompoencupcakes. Nog […]