Wortel-Kokossoep

Ik heb besloten om Julienne enkel nog in het Nederlands te schrijven vanaf nu… Mijlpaal!

Het receptje van vandaag is gebaseerd op een soep die ik vanmiddag in de soepbar gegeten heb. Overheerlijk… Op het menu stond hij gewoon omschreven als ‘wortel-kokossoep’ maar al bij de eerste hap proefde ik de lekker pittige currypasta. Eenmaal thuis trok ik meteen de koelkast open en ging ik zelf aan de slag. En ik moet zeggen, het is supergoed gelukt!

Ik ben best ook trots op mijn foto’s. Aangezien het een tijdje geleden is dat ik nog een post had geplaatst, heb ik extra mijn best gedaan om er iets moois van te maken…

 

Wortel-Kokossoep

Wortel - Kokossoep

Ingrediënten (voor 1 pot)

  • 1 el margarine
  • 1 ui, schoongemaakt en in stukjes gesneden
  • 1 teentje look, schoongemaakt en in stukjes gesneden
  • 6 middelgrote wortels, schoongemaakt en in stukjes gesneden
  • 1000ml groentenbouillon
  • 3 laurierblaadjes
  • 1/2 blik (200ml) kokosmelk
  • 1 el currypasta
  • peper en zout
  • koriander om te garneren


Werkwijze

  • Smelt de margarine in een pot boven een middelhoog vuur
  • Fruit de ui en de look gedurende 5 minuten
  • Voeg de wortelen toe, en fruit zo’n 10 minuten
  • Giet er de groentenbouillon bij
  • Voeg de laurierblaadjes toe, en laat de soep minstens 20 minuten pruttelen, met het deksel erop
  • Haal de laurierblaadjes uit de pot en mix de soep
  • Giet er de kokosmelk bij, en roer er de currypasta doorheen
  • Kruid naar smaak met peper en zout
  • Garneer met de koriander

Wortel - Kokossoep   Wortel - Kokossoep

1 Comment

  1. Stephanie Eeckhourt

    januari 24, 2014 at 20:15

    Ben ik nu aan het proberen!

Leave a Reply

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: