Witlof-Perentaart

Toen we nog in Gent woonden, hadden we een groentenpakket van de Wassende Maan, en dat stimuleerde me om creatief aan de slag te gaan met verschillende (vaak onbekende) groenten.

De laatste tijd heb ik gemerkt dat ik vaak teruggreep naar ‘klassiekers’, gerechten die we al vaak gegeten hebben, en dat begon een beetje te wringen… Om mijn creativiteit terug wat aan te wakkeren, heb ik de voorbije week 2 groentencolli’s gekocht. Een weekcolli in onze lokale supermarkt (prei, aardappelen, uien, wortelen) en een wintercolli in de groentenwinkel (broccoli, witte kool, spruitjes, witlof).

Zie hier het eerste recept dat ik deze week uit mijn mouw tover!

 

Witlof-Perentaart

Ingrediënten (voor 1 taart)

  • 1 el olie
  • 5 middelgrote stronkjes witlof, van kern ontdaan en in fijne reepjes gesneden
  • 2 el ahornsiroop
  • 1 grote peer, van klokhuis ontdaan en in blokjes gesneden
  • 50g pecannoten
  • 2 kl tijm
  • peper en zout
  • 1 rol bladerdeeg

Werkwijze

  • Verwarm de oven voor op 180°C
  • Verhit de olie in een grote pan boven een middelhoog vuur
  • Fruit de witlof gedurende een 3tal minuten
  • Giet er de ahornsiroop bij, roer, en laat nog een 2tal minuten op het vuur staan
  • Haal de pan van het vuur en roer er de peer, de pecannoten en de tijm doorheen
  • Kruid naar smaak met peper en zout
  • Rol het bladerdeeg uit in een taartvorm, en prik er met een vork een aantal gaatjes in
  • Doe de vulling in het bladerdeeg
  • Zet de taart in de voorverwarmde oven, en bak gedurende 20 minuten, of tot de bladerdeeg goudbruin kleurt

Witlof-Perentaart | Julienne

Leave a Reply

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: