Winterse Wittekoolsalade

Salade in de winter? Absoluut! Maar dan wel met heerlijke winterse ingrediënten! Rauwe witte kool heeft een pittige smaak die wat aan mosterd doet denken, een perfecte match met de frisheid en fruitigheid van de nashipeer en granaatappel.

Nashipeer is een Aziatische vrucht die qua uitzicht en beet eigenlijk meer op een appel lijkt. De smaak doet dan wel weer echt aan peer denken, maar dan een tikje delicater.
Ook op zoek naar nashipeer? Dat kan best moeilijk worden, aangezien die slechts een beperkte periode te verkrijgen zijn. Het meeste kans heb je in een grote fruitwinkel of biowinkel. Geen nashipeer te vinden? Dan kan je die perfect vervangen door een andere soort peer, of zelfs door appel.

Voor degenen die mijn vorige post met granaatappel gemist hebben, geef ik graag nog eens dé manier mee om een granaatappel zonder geknoei te ontdoen van zijn prachtige pitten.

En dé manier om een dressing te maken? Heel simpel: met een leeg bokaaltje. Zwier er alle ingrediënten in, schroef er het deksel op, en schudden maar! Bij deze dressing kan het zijn dat de amandelpasta niet zo goed oplost, maar ook dat is snel gefikst: bokaaltje een tiental seconden in de microgolf (zonder dekseltje!) et voilà…

 

Winterse Wittekoolsalade

Ingrediënten (voor 2 personen)

  • 1/2 kleine witte kool, ontdaan van de kern en in fijne reepjes gesneden
  • 1 nashipeer, ontdaan van het klokhuis en in julienne gesneden
  • 2 el amandelpasta
  • 2 el rijststroop (of een ander vloeibaar zoetmiddel)
  • 75ml granaatappelsap
  • peper en zout
  • 2 handjes pecannoten
  • de pitten van 1/2 granaatappel

Werkwijze

  • Verdeel de witte kool en de nashipeer over de borden
  • Maak de dressing: doe de amandelpasta, de rijststroop, het granaatappelsap en de peper en het zout in een bokaaltje. Schroef er het deksel op en schud goed. Zet eventueel een tiental seconden in de microgolfoven (zonder deksel!) indien de amandelpasta niet goed oplost.
  • Verdeel de dressing over de borden
  • Strooi er de pecannoten en de granaatappelpitten over, en serveer

Winterse Wittekoolsalade

 

Leave a Reply

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: