What the Health

Als je dit weekend één film bekijkt, laat het dan What the Health zijn! Ik bekeek de spraakmakende documentaire tijdens een screening van EVA vzw en SENSE, en ben er nog steeds een beetje ondersteboven van.

Dit tweede project van Kip Andersen en Keegan Kuhn vind ik bijna nog waanzinniger en choquerender dan Cowspiracy, dat een licht liet schijnen op de milieu-impact van de veeindustrie.

What the Health gaat – zoals de naam wel doet uitschijnen –  over de invloed van dierlijke voedingsmiddelen op de gezondheid. Hoewel ik zelf plantaardig ben gaan eten om deze reden, en al heel veel wist omtrent dit onderwerp, was ik toch nog steeds verbaasd over de duizelingwekkende gevolgen van de consumptie van vlees, vis, eieren en zuivel.

Ik zou nog uren kunnen zitten vertellen, maar dat wil ik niet: ik wil dat iedereen de documentaire met een open geest kan bekijken, en voor zichzelf kan uitmaken of deze kennis al dan niet een invloed zal hebben op zijn consumptiegedrag.

 

 

Zag jij de documentaire al? Wat vond jij ervan?

 

6 Comments

 1. Greet

  juni 3, 2017 at 14:28

  Ik heb what the health nog niet gezien, maar wil hem zeker wel eens zien.

 2. Sofie

  juni 4, 2017 at 20:30

  Ik heb hem nog niet gezien.

  1. Julienne

   juni 10, 2017 at 13:50

   Een aanrader!

 3. Le petit requin

  juni 12, 2017 at 10:50

  Ben benieuwd! Zoals je weet, eten wij nog lang niet volledig veggie of vegan, dus dit soort films is altijd een beetje dubbel (enerzijds inspirerend en mogelijk “levens”veranderend; anderzijds mogelijk zodanig confronterend dat ik een beetje mottig ga worden). Even wachten tot Johan terug is van zijn fietsreis en dan koop ik hem waarschijnlijk online wel aan om samen te bekijken.

  1. Julienne

   juni 14, 2017 at 13:13

   Ja, het is inderdaad heel dubbel… Hopelijk weegt het inspirerende door op het confronterende 🙂

Leave a Reply

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: