Wafeltjes met Pindakaas en Banaan

Gisteren opnieuw een receptje uitgetest op de buren… Dit keer waren het wafeltjes. Geen gewone wafeltjes, neen, met pindakaas en banaan. Vreemde combinatie op het eerste gezicht, maar sinds ik deze twee smaken samen gebruikte in een kommetje havermout, vind ik het een héérlijk stel.

De wafeltjes werden gesmaakt, en ik denk dat ik mezelf deze week wel ‘buurvrouw van de week’ mag noemen 😉

 

Wafeltjes met Pindakaas en Banaan

Wafeltjes met Pindakaas en Banaan

Ingrediënten (voor ongeveer 10 wafels ter grootte van een suikerwafel)

  • 2 grote (of 3 kleine) rijpe bananen
  • 125g pindakaas
  • 2 el rijststroop (of een ander vloeibaar zoetmiddel)
  • 1 el neutrale olie (bv. zonnebloem- of koolzaadolie)
  • 250ml sojadrink
  • 250g volkorenmeel
  • 2 kl bakpoeder
  • een snufje zout

 

Werkwijze

  • Verwarm het wafelijzer voor
  • Prak de bananen in een mengkom
  • Roer er de pindakaas, rijststroop, olie en sojamelk doorheen
  • Blijf roeren (eventueel met een klopper) tot je een homogeen mengsel bekomt
  • Zeef er het meel, het bakpoeder en het zout bij en meng voorzichtig. Het deeg heeft nu een dikke consistentie, maar mag niet te droog zijn (voeg in dat geval wat extra sojamelk toe)
  • Gebruik ongeveer 1 overvolle eetlepel deeg per wafel
  • Bak de wafels tot ze licht goudbruin kleuren
  • Laat afkoelen

 

Wafeltjes met Pindakaas en Banaan    Wafeltjes met Pindakaas en Banaan

Bron: recept gebaseerd op Cait’s Plate

4 Comments

  1. la merlette blanche

    augustus 15, 2013 at 18:25

    Oh ja, pindakaas én banaan, dat kan niet slecht zijn! Ik maak niet vaak wafels, want als ik dat wil doen, moet ik een wafelijzer lenen, maar dit recept test ik zeker eens uit!

    1. admin

      augustus 15, 2013 at 19:14

      Mijn wafelijzer is er zo’n steenoud, oerdegelijk van Tefal… Gekregen van de schoonmama, die had zichzelf een moderner geval aangeschaft 😉 als je wat dichter bij Gent woonde, mocht je het gerust eens komen lenen!

  2. Skaya

    augustus 19, 2013 at 20:08

    Pindakaas en banaan is ook een heerlijke combinatie op de boterham, nog lekkerder als je dat nadien ook nog even croque monsieur stijl bakt met eventueel wat gehakte (geroosterde) nootjes. 🙂

    1. admin

      augustus 20, 2013 at 05:12

      Mmm, goeie tip, Skaya! Merci!

Leave a Reply

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: