Vol au vent

Het was mijn vrije namiddag vandaag, maar ik kan niet zeggen dat ik veel vrije tijd heb gehad. Ik heb de was gedaan, ben om boodschappen geweest, heb wat voorbereidingen getroffen voor het avondeten, heb opgeruimd, … En toen was het al tijd om te beginnen koken! De tijd gaat snel, gebruik hem wel!

Dit is niet echt een klassieke vol au vent, en ik heb een verkeerde vleesvervanger gekozen, want de burger viel compleet uit elkaar tijdens het bakken. Voor de veggies zou ik quornstukjes aanraden, voor de vegans seitan of tofureepjes.

Vol au vent

Vol au vent

Ingrediënten (voor 2 personen)

  • 1/2 el margarine
  • 200g seitan of tofu (ik gebruikte een tofu-speltburger), in stukjes gesneden
  • 250g champignons, in schijfjes gesneden
  • 1 el margarine
  • 1 el tarwebloem
  • 150ml groentebouillon
  • 100ml sojaroom
  • peper en zout
  • 500g  frietjes
  • 500g witloof, kern verwijderd en fijngesneden
  • 1 el veganaise
  • 1 el mosterd (ik gebruikte graanmosterd)
Werkwijze
  • Verwarm 1/2 eetlepel margarine in een pot, op een medium vuur. Bak de seitan of tofu gedurende 5 minuten
  • Voeg er de champignons aan toe en fruit deze tot ze beginnen te krimpen
  • Neem een andere pot en verwarm hier 1 eetlepel margarine in
  • Voeg er de bloem aan toe, en roer tot je een deegbal bekomt
  • Giet hier de groentebouillon bij, en roer tot je een soort roux krijgt
  • Laat de roux enkele minuten koken, en giet er dan de sojaroom bij. Laat even sudderen
  • Voeg de champignons en de tofu of seitan toe
  • Breng op smaak met peper en zout
  • Verwarm de friteuse voor op 170°C
  • Meng het witlof met de veganaise en de mosterd. Breng op smaak met peper en zout
  • Bak de frietjes in de friteuse tot ze goudbruin zijn
  • Serveer de vol au vent met de frietjes en het witlof

Vol au vent Vol au vent

Leave a Reply

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: