Vierdubbele chocoladetaart

Zondag hielden we hier een driedubbel verjaardagsfeestje, en wat past daar beter bij dan een vierdubbele chocoladetaart?!

Maart is bij ons traditioneel een feestmaand: bijna heel de familie, heel wat vrienden én ikzelf zijn dan jarig. Deze keer vierden we zowel de verjaardag van mijn petekindje, jongste broer en papa. Voor mijn oudste broer (en tevens de papa van mijn petekindje) en zijn gezin was het de eerste keer dat ze ons huis zagen. Het werd gelukkig goedgekeurd 😉

Omdat er 3 jarigen waren, bakte ik dan ook 3 taarten. De recepten voor de frangipanetaart en de fruittaart volgen later deze week!

Vierdubbele chocoladetaart | Julienne

 

 

Vierdubbele chocoladetaart

Ingrediënten (voor 1 taart)

Laag 1: bodem

  • 1 pakje oreo’s
  • 50g margarine

Laag 2: cake

  • 500g gekookte rode bietjes, heel fijn gepureerd
  • 125ml koolzaadolie (of een andere neutrale olie)
  • 65g rietsuiker
  • enkele druppels vanille-extract
  • 250g tarwebloem
  • 75g cacaopoeder
  • 3 kl bakpoeder
  • snufje zout

Laag 3: ganache

  • 175g pure chocolade
  • 100ml sojaroom
  • 2 el margarine

Laag 4: garnering

  • 75g pure chocolade, geraspt

 

Werkwijze

Laag 1: bodem

  • Verkruimel de oreo’s
  • Smelt de margarine in een steelpannetje op het vuur, of in een kommetje in de microgolfoven
  • Meng de oreo’s met de gesmolten margarine
  • Giet het mengsel in een met bakpapier beklede bakvorm, en druk aan

Laag 2: cake

  • Verwarm de oven voor op 180°C
  • Meng de bietjespuree, de koolzaadolie, de rietsuiker en het vanille-extract in een kom
  • Zeef de bloem, het cacaopoeder en het bakpoeder bij de natte ingrediënten
  • Voeg ook het zout toe, en meng goed
  • Giet het deeg in de springvorm, bovenop de oreobodem
  • Bak de cake gedurende zo’n 30 minuten, of tot een tandenstoker die je in de cake prikt er netjes terug uitkomt
  • Laat de cake afkoelen op een taartrooster

Laag 3: ganache

  • Doe de sojaroom en de margarine in een steelpannetje
  • Verwarm boven een middelhoog vuur, tot de sojaroom kookt
  • Draai het vuur uit, en doe er de chocolade in stukjes bij
  • Roer tot alle chocolade gesmolten is
  • Laat de ganache eventjes afkoelen, en verdeel over de afgekoelde cake

Laag 4: garnering

  • Versier de taart met de geraspte chocolade

 

Vierdubbele chocoladetaart | Julienne

Leave a Reply

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: