Verbeelding Book Challenge 2016 – gelezen in oktober

In 2015 wist ik pas halverwege het jaar af van het bestaan van de Verbeelding Book Challenge (shame on me!),en dat vond ik toen vreselijk jammer! Toen ik hoorde dat Kathleen dit jaar de Verbeelding Book Challenge 2016 zou organiseren, was ik dan ook meteen overtuigd om mee te doen.

Hier vind je de updates van de voorbije maanden terug.

Ik begon de voorbije maanden te vrezen dat ik de challenge niet meer zou halen, maar heb deze maand op professionele wijze mijn achterstand keihard ingehaald! Ik heb er echt werk van gemaakt om wat meer tijd voor mezelf te nemen, en veel van die momenten bracht ik lezend in bad door. De pagina’s vlogen er doorheen!

De tussenstand:

 1. Een boek dat meer dan 600 pagina’s telt (want 500 pagina’s waren nog niet moeilijk genoeg, ugh)   Nightfilm – Marisha Pessl
 2. Een horror boek  Het meisje in de trein – Paula Hawkins
 3. Een detective: Iris was haar naam – Toni Coppers
 4. Een klassieker
 5. Een humoristisch boek  Reality Boy – A.S. King
 6. Een briefroman (een boek geschreven in brieven of e-mails) Attachments – Rainbow Rowell
 7. Een debuut (het eerste boek van de auteur in kwestie): Hard hart – Ish Ait Hamou
 8. Een boek waarin familie centraal staat: De Stiefmoeder – Renate Dorrestein
 9. Een boek waarin geestelijke gezondheid centraal staat PAAZ – Myrthe Van der Meer
 10. Een boek waarin de dood centraal staat Leven na Hailey – Jonathan Tropper
 11. Een boek waarin geloof/spiritualiteit centraal staat Ik geef je de zon – Jandy Nelson
 12. Een boek waarin eten centraal staat Fresh Off the Boat: a memoir – Eddie Huang
 13. Een stiekem-wil-ik-niet-dat-iemand-weet-dat-ik-dit-boek-heb-gelezen-boek (van zelfhulpboeken tot stationsromannetjes)  De voedselzandloper – Kris Verburgh
 14. Een boek geschreven door een auteur met Afrikaanse roots  Blackass, a novel – A. Igoni Barrett
 15. Een boek geschreven door een auteur met Aziatische roots Leve het socialisme – Lijia Zhang
 16. Een boek geschreven door een auteur met Latijns-Amerikaanse roots  Het geluid van vallende dingen – Juan Gabriel Vásquez
 17. Een hervertelling van een bekend sprookje Enchanted – Alethea Kontis
 18. Een boek geschreven door een auteur toen hij/zij al boven de 65 was De Blauwe Draad – Anne Tyler
 19. Een boek geschreven door een auteur toen hij/zij jonger was dan 25  The Girls – Emma Cline
 20. Een boek geschreven door een auteur die dezelfde voornaam heeft als jij
 21. Een boek waarin het hoofdpersonage holebi is  A little life – Hanya Yanagihara
 22. Een boek waarin het hoofdpersonage een kind jonger dan 12 is  Kamer – Emma Donoghue
 23. Een boek waarin het hoofdpersonage geen mens is
 24. Een boek dat zich afspeelt in de toekomst The Wind-up Girl – Paolo Bacigalupi
 25. Een boek dat zich afspeelt in een ver, ver verleden (hoe verder, hoe beter!) The Ballroom – Anna Hope
 26. Een boek dat springt tussen verschillende tijdsperiodes (heden en verleden, verleden en toekomst, heden en toekomst, verleden en nog verder verleden…)  The time traveler’s wife – Audrey Niffenegger
 27. Een boek dat zich in de dichtstbijzijnde Vlaamse stad afspeelt   Oorlog en Terpentijn – Stefan Hertmans
 28. Een boek dat je in 2015 kocht en dat nog steeds ongelezen in de boekenkast staat   Shoot! – Anki Wijnen
 29. Een boek van een auteur waarvan je in 2015 al iets las One plus one – Jojo Moyes
 30. Een boek dat een andere deelnemer van de Verbeelding Book Challenge je heeft gegeven Big Magic – Elizabeth Gilbert

 

Nightfilm – Marisha Pessl

Héérlijk boek. Ondanks de meer dan 600 pagina’s heb ik het boek op iets meer dan een week uitgelezen. Lang leve verlengde weekends! Ik dacht eerst dat het type verhaal mij niet zo ging liggen, maar omdat ik ‘Calamiteitenleer voor Gevorderden’ zo goed vond, besloot ik Nightfilm toch maar een kans te geven, en ik heb het me niet beklaagd.

De samenvatting van bol.comDe jonge, mooie Ashley Cordova wordt op een koude oktoberavond dood teruggevonden in een verlaten pakhuis in Manhattan. Het lijkt alsof ze zelfmoord heeft gepleegd, maar onderzoeksjournalist Scott McGrath vermoedt dat er meer aan de hand is. Hij volgt de familie Cordova al jaren, en is geobsedeerd door Stanislas Cordova, beroemd film-noirregisseur en de vader van Ashley. Cordova is al jaren niet meer in het openbaar gesignaleerd en het vermoeden is dat hij zich teruggetrokken heeft op z’n landgoed The Peak. Vastbesloten het mysterie rondom Ashley’s dood te ontrafelen gaat McGrath op onderzoek uit en delft hij dieper in de duistere wereld van dochter en vader. Een speurtocht langs een inrichting, duistere nacht clubs en onderwereldfiguren volgt, totdat het lijkt alsof McGrath zich in een film van Cordova zelf bevindt en hij vraagt zich af: is hij het volgende slachtoffer? Marisha Pessl is terug met deze fantastische, hallucinerende en duizelingwekkende roman over de dunne scheidslijn tussen feit en fictie..

Nachtfilm

 

Attachments – Rainbow Rowell

Nog een boek dat er doorheen is gevlogen: Attachments. Omdat het grotendeels in e-mails is geschreven, vreesde ik dat het niet zo vlot zou lezen, maar niets is minder waar. De schrijfstijl en het verhaal deden me denken aan Jojo Moyes, wat wel als een compliment kan beschouwd worden, denk ik. Van deze auteur ga ik zeker nog boeken lezen!

Dit schreef bol.com erover: A heartwarming and hilarious romantic debut about falling in love from afar. It’s 1999 and for the staff of one newspaper office, the internet is still a novelty. By day, two young women, Beth and Jennifer, spend their hours emailing each other, discussing in hilarious detail every aspect of their lives, from love troubles to family dramas. And by night, Lincoln, a shy, lonely IT guy spends his hours reading every exchange. At first their emails offer a welcome diversion, but as Lincoln unwittingly becomes drawn into their lives, the more he reads, the more he finds himself falling for one of them. By the time Lincoln realizes just how head-over-heels he really is, it’s way too late to introduce himself. What would he say to her? ‘Hi, I’m the guy who reads your e-mails – and also, I think I love you’. After a series of close encounters, Lincoln decides it’s time to muster the courage to follow his heart, and find out whether there really is such a thing as love before first-sight.

Attachments

 

 

The Wind-up Girl – Paolo Bacigalupi

Het enige boek deze maand dat me wat is tegengevallen… Niet slecht genoeg om te stoppen met lezen, maar niet goed genoeg om me bij te blijven. Ik was er wel een beetje op voorbereid dat het boek voor puntje 24 niet mijn favoriet ging worden, omdat ik over het algemeen niet zo houd van boeken die zich in de toekomst afspelen.

De korte inhoud van bol.comAnderson Lake is a company man, AgriGen’s calorie representative in Thailand. Under cover as a factory manager, he combs Bangkok’s street markets in search of foodstuffs long thought to be extinct. There he meets the windup girl – the beautiful and enigmatic Emiko – now abandoned to the slums. She is one of the New People, bred to suit the whims of the rich. Engineered as slaves, soldiers and toys, they are the new underclass in a chilling near future where oil has run out, calorie companies dominate nations and bio-engineered plagues run rampant across the globe. And as Lake becomes increasingly obsessed with Emiko, conspiracies breed in the heat and political tensions threaten to spiral out of control. Businessmen and ministry officials, wealthy foreigners and landless refugees all have their own agendas. But no one anticipates the devastating influence of the Windup Girl.

The Windup Girl

 

Shoot! – Anki Wijnen

Dit boek kreeg ik vorig jaar cadeau van mijn broer. Ik had het al eens doorbladerd, maar het was er nog niet van gekomen om het écht te lezen. Nu dus wel. Een aanrader voor iedereen die graag beter wil leren fotograferen, of houdt van de kleurrijke en vrolijke stijl van Anki van Zilverblauw!

bol.com zegt dit erover: Fotograferen kan iedereen. Maar echt mooie foto’s maken, hoe doe je dat? Anki Wijnen, bekend van haar blog Zilverblauw.nl, weet hoe je plaatjes schiet die sprankelen en die je raken. Waarop ogen twinkelen, eten er net zo goed uitziet als het smaakt (of beter!) en een middag in het bos iets weg heeft van een sprookje. In dit boek geeft Anki haar fotografiegeheimen prijs. Zonder ingewikkelde technische termen, maar met heldere uitleg en véél inspirerende beelden.

 

 

Conclusie

Nog 2 maanden en 3 boeken te gaan: dat komt wel goed, toch?!

8 Comments

 1. gerhilde maakt

  november 11, 2016 at 11:39

  Zo goed dat je een inhaalmanoeuvre hebt gemaakt! Bij mij is het in principe ook haalbaar, maar lezen lukt me tegenwoordig amper en ik moet ook nog lezen voor de leesclub en die boeken vallen natuurlijk niet onder die laatste puntjes. Och, we zien wel. Ik vind het geen ramp als ik het niet haal. Succes jij!

  1. Julienne

   november 11, 2016 at 11:41

   Da’s inderdaad geen ramp, het moet leuk en haalbaar blijven hé… Jij ook nog veel succes en plezier!

 2. Sofie

  november 11, 2016 at 15:05

  Dat komt zeker goed! Je haalt dat zeker!!

  1. Julienne

   november 11, 2016 at 17:27

   Thanks, Sofie!

 3. Evi

  november 12, 2016 at 11:53

  Wauw goed bezig! Ik moet er nog een paar lezen dus niet zeker dat ik alles netjes ga kunnen afwerken, maar we zien wel. Zolang het lezen maar aangenaam blijft 🙂

  1. Julienne

   november 14, 2016 at 14:15

   Dat is zo! Veel plezier nog!

 4. Hilde

  november 14, 2016 at 14:31

  Muv ‘Shoot!’ heb ik van geen enkele van de hier besproken boeken gehoord, hoewel ik heel veel boeken lees. Of ik de challenge haal is twijfelachtig en ik vind dat niet zo erg. Ik lees nu vooral de boeken die ik nog heel graag zelf wil lezen dit jaar.

  1. Julienne

   november 16, 2016 at 14:28

   Da’s het allerbelangrijkste hé, graag lezen!

Leave a Reply

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: