Venkel – Sinaasappelsalade

Vroeger was ik niet echt een venkelfan. Omdat ik mezelf alles wil leren eten, doe ik echter niet mee aan ‘niet lusten’: ik probeer verschillende bereidingswijzen uit, en eet het gewoon toch op.

Deze salade was een echte hit: omdat de venkel zo fijn geschaafd is met de mandoline, is de smaak subtiel. En die sinaasappel past er echt geweldig bij! Dus: ook de niet-venkellovers moeten dit receptje echt eens proberen!

 

Venkel – Sinaasappelsalade

Ingrediënten (voor 2 personen)

  • 1 middelgrote venkelknol
  • 1 sinaasappel
  • 200g couscous
  • een handje muntblaadjes, grofgehakt
  • sap van 2 sinaasappelen
  • 2 el olijfolie
  • peper en zout

Bereidingswijze

  • Snij de harde onderkant uit de venkelknol, en schaaf de venkelknol fijn met een mandoline
  • Hak de fijne schijfjes venkel in reepjes, en doe deze in een saladekom
  • Schil de sinaasappel à vif, en snij hem in stukjes
  • Voeg de sinaasappel bij de venkel
  • Roer de couscous, de munt, het sinaasappelsap en de olijfolie doorheen
  • Breng op smaak met peper en zout
  • Laat ongeveer een kwartiertje rusten, tot de couscous gaar is

Venkel - Sinaasappelsalade | Julienne

2 Comments

  1. Séverine

    mei 26, 2015 at 08:08

    Ik ben zot van venkel en de combi met sinaasappel lijkt me heerlijk!!

    1. admin

      mei 26, 2015 at 13:43

      ik vond het alleszins heel lekker, en ik hou niet eens zo van venkel, dus voor jou zal dit wel een toppertje worden denk ik 😉

Leave a Reply

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: