Vegetarische Balletjes met Provençaalse saus

Vegetarische Balletjes met Provençaalse saus

Veggie Balls with Sauce Provençale

Ingrediënten (voor 4 personen)

Aardappelpuree

  • 1 kg aardappelen, geschild en in blokjes gesneden (2cmx2cm)
  • 75ml sojaroom
  • peper en zout
  • verse peterselie, om te garneren

Vegetarische balletjes

  • 1 + 1/2 middelgrote courgette, geraspt
    (gebruik de resterende 1/2 courgette in de saus)
  • 1 blik (400g) kikkererwten, afgegoten
  • 1 middelgrote ui, fijngesneden
  • 75g  paneermeel + meer om de balletjes te rollen
  • 2 kl komijn
  • 2 kl koriander
  • chilipoeder
  • peper en zout

Provençaalse saus

  • 1/2 el olijfolie
  • 2 teentjes look, fijngehakt
  • 1 middelgrote ui, fijngesneden
  • 1/2 courgette, in blokjes gesneden (1cmx1cm)
  • 1 gele paprika, in blokjes gesneden (1cmx1cm)
  • 200g champignons, in plakjes gesneden
  • 1 blik (400g) tomatenpassata
  • rozemarijn
  • oregano
  • paprikapoeder
  • peper en zout

 

Werkwijze

  • Verwarm de oven voor op 200°C
  • Breng een pot met een bodem gezouten water aan de kook
  • Voeg de aardappelen toe aan het kokende water
  • Kook tot de aardappelen zacht zijn, zo’n 15-20 minuten
  • Meng intussen de geraspte courgette, de ui en de kikkererwten in een grote kom
  • Mix met een staafmixer tot je een dikke pasta bekomt
  • Roer er het paneermeel doorheen
  • Voeg de komijn en de koriander toe. Breng op smaak met chilipoeder, peper en zout
  • Vorm balletjes van de pasta, en rol de balletjes door wat extra paneermeel
  • Leg de balletjes op een bakplaat met bakpapier
  • Bak de balletjes gedurende 30 minuten, tot ze goudkleurig en krokant zijn
  • Verwarm intussen de olijfolie in een kookpot
  • Fruit de ui en de look gedurende 5 minuten
  • Voeg de courgette, paprika en champignons toe, en fruit zo’n 10 minuten
  • Giet er de passata bij, en laat nog 10 minuten sudderen
  • Breng op smaak met rozemarijn, oregano, paprikapoeder, peper en zout
  • Giet de gekookte aardappelen af
  • Plet de aardappelen met een pureestamper
  • Giet er de sojaroom bij, en roer goed
  • Breng op smaak met peper en zout
  • Serveer de vegetarische balletjes met de aardappelpuree en de Provençaalse saus
  • Garneer met wat verse peterselie

Veggie Balls with Sauce Provençale   Veggie Balls with Sauce Provençale

Bron: recept voor de balletjes gebaseerd op ‘Vegetarisch Nieuwe Stijl‘ van Nicola Graimes

Leave a Reply

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: