Veganaise

Deze basissaus is volledig plantaardig, veel gezonder en vooral véél gemakkelijker te maken dan gewone mayonaise. Ik heb deze letterlijk in 5 minuutjes gemaakt, en ze is superlekker. Ik heb de veganaise al gebruikt in de tofusalade die we vanmiddag bij onze boterhammen hebben gegeten

Veganaise

Veganaise

Ingrediënten (voor 1 pot)

  • 100ml ongezoete sojadrink
  • 250ml zonnebloemolie
  • 1 el appelazijn
  • 1 kl graanmosterd
  • peper en zout

 

Werkwijzze

  • Doe alle ingrediënten (behalve de peper en het zout) in een maatbeker
  • Mix met een staafmixer tot een homogene massa
  • Breng op smaak met peper en zout

 

Veganaise  Veganaise

Bron: recept gebaseerd op EVA vzw

 

2 Comments

  1. Tofusalade | Julienne

    oktober 26, 2013 at 19:47

    […] kl veganaise (klik hier voor het […]

  2. Koud bord |

    april 16, 2015 at 19:28

    […] witlof, en snij in fijne ringen. Ontdoe een appel van het klokhuis en snij in blokjes. Meng met veganaise. Breng op smaak met wat extra peper en zout. Garneer met een handje grofgehakte […]

Leave a Reply

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: