Vegan MoFo 2014 dag 7 – Bonenburgertjes

Jaja, daar ben ik weer met mijn peulvruchten 😉 gelukkig is er zo’n gigantisch gamma aan bonen, erwten en linzen dat ze nooit vervelen!

Dit keer waren de kidneybonen aan de beurt, één van mijn persoonlijke favorieten. Meestal verdwijnen die in chili sin carne en consoorten, maar vandaag in schattige bonenburgertjes.

Er zijn heel wat variaties mogelijk op deze burgertjes, kijk maar:

  • Thaise burgertjes: vervang de look door een eetlepel sesamzaadjes, vervang het water door limoensap, en kruid bij met chilipoeder
  • Oosterse burgertjes: laat de look weg, en kruid bij met komijn en koriander
  • Provençaalse burgertjes: kruid bij met rozemarijn, tijm en oregano

 

Ingrediënten (voor 2 personen)

  • 1 blik (400g) kidneybonen
  • 3 teentjes look
  • 2 el olijfolie
  • 3 el water
  • 50g paneermeel
  • peper en zout
  • 1/2 el olijfolie

Werkwijze 

  • Met een keukenmachine: doe de kidneybonen, de look, de olijfolie en het water in de keukenmachine en pulseer tot alles mooi fijn is
  • Met een staafmixer: doe de kidneybonen, de look, de olijfolie en het water in een hoge kom en mix tot alles mooi fijn is
  • Roer er het paneermeel doorheen
  • Breng op smaak met peper en zout
  • Vorm 4 burgertjes van het mengsel, en laat de burgertjes minstens een halfuur opstijven in de koelkast
  • Verhit een halve eetlepel olijfolie in een pan boven een middelhoog vuur
  • Bak de burgertjes gedurende enkele minuten aan elke kant, tot ze mooi goudbruin kleuren
  • Serveer met groenten en aardappelen/rijst/pasta/granen naar keuze

Bonenburgertjes | Julienne

2 Comments

  1. Sara

    september 9, 2014 at 09:37

    Ziet er lekker uit! Ik vind je thema ook heel interessant deze maand 🙂 En fijn dat er een weekmenu tussen staat, want dat doe ik graag zo neuzen wat iemand anders eet.

  2. admin

    september 9, 2014 at 14:39

    Ik ben ook dol op jouw weekmenu’s, haha. Dus het plezier is geheel wederzijds 😉

Leave a Reply

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: