Vegan MoFo 2014 dag 5 – Tierenteynspruitjes met linzen en couscous

Gent en zijn heerlijke streekproducten… De graantjesmosterd van Tierenteyn staat met stip op één bij ons, samen met enkele lekkere biertjes zoals Gruut en Stropke.

Okee, echt goedkoop is de mosterd niet, maar je doet er wel een tijdje mee, en ze is écht wel lekker! In totaal kost dit gerechtje ongeveer 1,40 euro per persoon.

 

Ingrediënten (voor 2 personen)

  • 150g linzen
  • laurierblad
  • 150g couscous
  • 1 el margarine
  • 500g diepvriesspruitjes, ontdooid
  • 3 el graantjesmosterd
  • 100ml sojaroom
  • peper en zout

Werkwijze

  • Kook de linzen gaar in een ruime pot water met een laurierblaadje. Dit duurt 15 à 20 minuten. Giet de linzen af
  • Giet kokend water over de couscous, tot ze ongeveer 1cm onderstaat. Dek de kom af met een bordje of een deksel, zodat de couscous rustig kan garen
  • Verhit intussen de margarine in een grote pan of wok
  • Doe er de spruitjes bij, en roerbak ze gedurende een 10-tal minuten
  • Voeg de graantjesmosterd en de sojaroom toe, en roer goed om
  • Roer ten slotte ook de linzen en de couscous door de spruitjes. Voeg eventueel wat water toe indien het geheel wat te droog is
  • Breng op smaak met peper en zout

_MG_6875-2

7 Comments

  1. Danielle

    september 6, 2014 at 15:35

    Ziet er prachtig uit 🙂
    Graantjes mosterd ken ik niet. Ik ben pas sinds een paar jaar mosterd aan het leren eten en waarderen dus ik loop behoorlijk achter.
    Mocht ik weer eens in Belgie zijn dan houd ik mijn ogen open om deze te proberen.

    1. admin

      september 6, 2014 at 17:26

      Hey Danielle,

      geen idee of ze dit in Nederland ook hebben, maar ik vermoed van wel… Graantjesmosterd is eigenlijk gewoon mosterd waarin je de zaadjes -graantjes- nog ziet zitten 🙂 hier noemen ze dat ook wel eens moutarde à l’ancienne

      Altijd welkom in Gent om eens te komen proeven 😉

  2. Sarah

    september 6, 2014 at 18:15

    (Goede) graantjesmosterd is heerlijk!

    Dit ziet er een interessant gerechtje uit. Ik ben zelf geen reuze fan van spruiten, maar zou het graag leren appreciëren.
    Dit lijkt me daar een ideaal gerechtje voor, maar mijn vriend heeft echt een hekel aan spruiten en is ook niet zo dol op mosterdsmaak. Heb je misschien toevallig een ideetje hoe ik de spruitjes (beter) kan camoufleren, zodat hij niet vooraf
    weet wat het precies is (en wat een goed alternatief voor de mosterd zou zijn)?

    Een beetje slecht van mij natuurlijk, maar hij heeft ondertussen al bij zoveel dingen gezegd dat hij ze nu super lekker vindt dat ik dit toch wel eens wil kunnen proberen. 🙂

    1. admin

      september 6, 2014 at 21:52

      Hey Sarah,

      Deze spruitjes vind ik ideaal voor een spruitjes-hater 😉 https://silkedesaever.be/julienne/gekruide-spruitjes/

      Om ze wat te camoufleren kan je ze in fijne reepjes snijden, hopelijk helpt dat… Van veel mensen zit dat spruitjesidee er gewoon ingebakken, dus ik begrijp je wel hoor 😉

  3. Sarah

    september 10, 2014 at 07:43

    Bedankt voor de tip. Nu nog even wachten tot ze weer in het seizoen zijn. 🙂

  4. Le petit requin

    maart 28, 2016 at 18:38

    Ik wilde met dit recept voor het laatst nog eens genieten van spruitjes voor het seizoen gedaan is, maar jammer genoeg wilde de winkel niet echt meewerken en bleken er al geen spruitjes meer te zijn (tja, eind maart als seizoenseinde kan dus ook al 26 maart zijn ;-). Maar: dit recept blijkt ook heel goed te werken met wortels! We hadden geen graantjesmosterd in huis, maar gingen voor een mix van honing-tijm-mosterd en gewone mosterd. Lekker!
    Ik heb het recept alleszins opgeslagen: bij de eerste spruitjes in september haal ik het zeker weer boven! Maar nu eerst tijd voor lente- en zomergroentjes 🙂

    1. Julienne

      maart 30, 2016 at 19:14

      Mmm, met worteltjes probeer ik het zeker ook eens! Merci voor de tip, en blij dat het zo goed is meegevallen!

Leave a Reply

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: