Vegan MoFo 2014 dag 4 – Pittige Polenta met tomatensaus en boontjes

Aah, de geneugten van een goedgevulde voorraadkast!

Toen ik deze week op schattenjacht ging, kwam al snel een voorraadbokaal met polenta tevoorschijn, en die past gelukkig perfect binnen deze budgetmaand! Ik haalde de mijne een tijdje geleden bij de Turkse kruidenier, maar in een grote supermarkt vind je er vast ook.

Inspiratie vond ik in één van mijn lievelingskookboeken, Veg! van Hugh Fearnley – Whittingstall. De polenta moet wel een tijdje opstijven in de koelkast, dus begin op tijd aan je maaltijd!

Met een beetje rekenwerk kom ik aan ongeveer 1,20 euro per persoon voor deze lekkere maaltijd!

 

Ingrediënten (voor 2 personen)

Pittige Polenta

  • 1/2 el olijfolie
  • 2 teentjes look, geperst
  • een handvol verse rozemarijn, fijngehakt
  • 1 el gedroogde oregano
  • 150g instantpolenta
  • 750ml kokend water
  • peper en zout
  • chilipoeder

Tomatensaus

  • 1/2 el olijfolie
  • 2 teentjes look, geperst
  • 1/2 ui, fijngehakt
  • 1 brik tomatenpassata
  • 1 el gedroogde oregano
  • peper en zout

Boontjes

  • 1/2 el olijfolie
  • 2 teentjes look, geperst
  • 1/2 ui, fijngehakt
  • 500g diepvriesboontjes, ontdooid
  • peper en zout

 

Bereidingswijze

  • Verhit de olijfolie voor de polenta
  • Fruit de look, en voeg na enkele minuten de rozemarijn, de oregano en de polenta toe
  • Giet er het kokend water over, en laat 3 à 4 minuten pruttelen. Roer regelmatig
  • Breng de polenta op smaak met chilipoeder, peper en zout
  • Stort de polenta uit op een bord of in een schaal, en verdeel gelijkmatig tot de laag polenta overal ongeveer 2 cm dik is
  • Laat de polenta minstens 1 uur opstijven in de koelkast
  • Verhit, wanneer de polenta volledig is afgekoeld, de olijfolie voor de tomatensaus
  • Fruit de look en de ui tot ze glazig worden
  • Giet er de passata en de oregano bij, en laat de saus een 10-tal minuten pruttelen
  • Breng op smaak met peper en zout
  • Verhit de olijfolie voor de boontjes
  • Fruit de look en de ui tot ze glazig worden
  • Voeg de boontjes toe, en bak deze mee tot ze gaar en warm zijn
  • Breng op smaak met peper en zout
  • Snij de afgekoelde polenta in driehoekjes (of andere vormpjes, naar keuze)
  • Bak de polentadriehoekjes in wat olijfolie tot ze knapperig en goudbruin zijn
  • Serveer de polentadriehoekjes met de tomatensaus en de boontjes

_MG_6848-2

2 Comments

  1. Bonnie

    september 4, 2014 at 20:38

    Oeps, ik dacht dat de post waar ik eerder op reageerde je nieuwste was (ze stonden verkeerdom in mijn Feedly). Dit lijkt me ook heel lekker! Ik heb polenta ook graag in de kast staan voor dit soort dingen dus ik moet het snel weer eens inslaan.

  2. Vegan MoFo 2014 dag 3 – Weekmenu | Julienne

    september 10, 2014 at 18:24

    […] Woensdag Pittige Polenta met tomatensaus en boontjes […]

Leave a Reply

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: