Vegan MoFo 2014 dag 18 – Pot Pie

Eindelijk is het gelukt om pot pie te maken! Dit gerechtje stond de voorbije 2 weken ook al op het weekmenu, maar toen kwam er telkens iets tussen.

Op Pinterest zag ik al vaak mooie bladerdeegjes passeren, maar deze pot pie van Lovely Little Kitchen vond ik toch wel de mooiste van allemaal… Als kind weefde ik heel graag papieren matjes, dus het maken van dit gerechtje bracht me eventjes terug naar mijn kindertijd 😉

Tip: met de bladerdeeg die je eventueel over hebt, kan je lekkere hapjes maken (zoals deze met erwtjes en munt, of deze met mexicaanse spread).

 

Ingrediënten (voor 2 personen)

  • 1 el margarine
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 1/2 groentebouillonblokje
  • 3 el bloem
  • 150ml amandelmelk
  • 150ml water
  • 1 bokaal (340g) erwtjes en worteltjes, uitgelekt
  • 1 bokaal (340g) maïs, uitgelekt
  • 1/2 blik (200g) witte bonen, uitgelekt en afgespoeld
  • 1 rol bladerdeeg

Werkwijze

  • Verwarm de oven voor op 200°C
  • Smelt de margarine in een kookpot boven middelhoog vuur
  • Fruit de ui aan tot hij glazig wordt
  • Verkruimel het bouillonblokje boven de ui
  • Strooi de bloem over de ui
  • Giet er de amandelmelk en het water bij en roer goed
  • Blijf roeren tot het mengsel kookt, en voeg dan de overige ingrediënten (behalve het bladerdeeg) toe
  • Stort het mengsel uit in een ingevette ovenschaal van ongeveer 25 op 20 cm
  • Snij de bladerdeeg in repen van ongeveer 2 cm breed, en weef deze over het groentemengsel (zoals deze dame zo mooi toont)
  • Bak de pot pie gedurende ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven, tot het bladerdeeg goudbruin kleurt

Vegan Pot Pie | Julienne

 

Leave a Reply

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: