Vegan MoFo 2014 dag 16 – Mexicaanse Spread

Zelf broodbeleg verzinnen en maken, dat doe ik heel erg graag! Het resultaat is een stuk goedkoper dan die belachelijk dure potjes in de supermarkt, en vaak nog lekkerder ook.

Deze spread is gebaseerd op één van mijn lievelingsgerechten, chili sin carne. Hét geheim van chili sin carne en deze spread zijn de specerijen die je erin verwerkt. Zelf gebruik ik onder andere altijd een mespuntje pimentón de la vera (gerookt paprikapoeder). Za-lig!

Dat heb ik de voorbije weken echt wel gemerkt: hoe basic of goedkoop je ingrediënten ook zijn, met wat specerijen en verse kruiden til je alles op een hoger niveau! Investeer dus zeker in een collectie. Sommige specerijen lijken duur, maar als je bedenkt hoe lang je met een potje doet, is dat echt wel niet zo vind ik…

Op de foto zie je een hapje die ik maakte met een restje bladerdeeg en een paar koffielepels van deze Mexicaanse spread. Eerder maakte ik al een gelijkaardig hapje met erwtjes en munt.

 

Ingrediënten (voor 1 potje)

  • 1 blik (400g) kidneybonen
  • 2 el ketchup
  • 3 el water
  • 1 mespunt pimentón de la vera
  • 1 mespunt komijn
  • 1/2 kl paprikapoeder
  • chilipoeder
  • peper
  • zout
  • 3 el maïskorrels

Werkwijze

  • Doe de kidneybonen, de ketchup en het water in een kommetje
  • Mix tot een homogeen mengsel met een staafmixer
  • Voeg de pimentón de la vera, de komijn en het paprikapoeder toe
  • Kruid naar smaak met chilipoeder, peper en zout
  • Roer er tot slot de maïskorrels doorheen
  • Serveer als broodbeleg, op toastjes of in een bladerdeeghapje

Mexicaanse spread | Julienne

2 Comments

  1. Danielle

    september 22, 2014 at 20:15

    Dit klinkt echt superlekker!

  2. fiekefatjerietjes

    september 22, 2014 at 20:30

    Klinkt heel lekker! De potjes broodbeleg in de winkel vind ik vaak ook duur, maar ik koop ze toch ‘voor het gemak’. Zelf broodbeleg maken staat al héél lang op het lijstje 🙂

Leave a Reply

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: