Vegan MoFo 2014 dag 15 – Nasi Goreng

Nog eens een receptje vandaag!

Vroeger was nasi goreng één van mijn favorieten bij de afhaalchinees. Maar eigenlijk betaal je dan veel geld voor weinig… Een beetje rijst, wat groentjes, wat ei. Poepsimpel dus! Het ei heb ik vervangen door tofuscramble, en de portie groentjes werd heel hard opgedreven. Bij de afhaalchinees moet je vaak zoeken naar een verdwaald erwtje of een stukje wortel, maar hier niet hoor!

Eigenlijk is dit gerechtje ideaal om restjes te verwerken… Als je een restje gekookte rijst hebt, staat de nasi eigenlijk letterlijk in 5 minuten op tafel. En de groentjes kan je makkelijk vervangen door iets dat je nog hebt liggen.

Dit gerechtje kost ongeveer 1,35 euro per persoon.

 

Ingrediënten (voor 2 personen)

  • 150g ongekookte rijst
  • 1/2 el koolzaadolie
  • 1/2 ui, fijngehakt
  • 1 pakje (270g) tofu
  • kurkuma
  • peper
  • kala namak
  • 1 grote wortel, geraspt
  • 150g diepvrieserwtjes
  • 1 el sojasaus
  • 1 el lente-ui, in ringetjes gesneden

Werkwijze

  • Doe de rijst met 375ml water in een kookpan boven een middelhoog vuur
  • Wacht tot alle water opgenomen is door de rijst, deze zal dan gaar zijn
  • Zet de rijst opzij
  • Verhit de koolzaadolie in een grote pan of wok boven een middelhoog vuur
  • Fruit de ui tot deze glazig is
  • Giet het vocht uit het pakje tofu weg, en verkruimel de tofu boven de pan
  • Voeg ongeveer een halve eetlepel kurkuma toe voor de kleur
  • Kruid naar smaak met peper en kala namak
  • Voeg de geraspte wortel en de diepvrieserwtjes toe, en roer goed tot de diepvrieserwtjes ontdooid zijn
  • Roer er de gekookte rijst en de sojasaus doorheen
  • Garneer met de lente-ui

Nasi Goreng | Julienne

2 Comments

  1. Daniëlle

    september 19, 2014 at 17:09

    Ik hou van nasi! Ik pak het wel wat minder professioneel aan dan jij, want ik haal zo’n kap voorgesneden groente, een pakje kruiden en het liefst ook nog voorgekookte rijst om de nasi mee te maken, haha. Ik geloof dat het op jouw manier een stuk lekkerder wordt.

    1. admin

      september 20, 2014 at 17:42

      Haha, ik denk dat dat iets typisch Nederlands is, zo’n pakjes kruiden 🙂 hier in België hebben we dat niet echt… Volgende keer eens op mijn manier proberen hé, dan kan je het vergelijken 😉

Leave a Reply

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: