Vegan MoFo 2014 dag 12 – Savooistoemp

Iets wat hier ten allen tijde in de koelkast ligt? Tofu!

Tofu is goedkoop, veelzijdig en vrij lang houdbaar. Meestal marineer ik hem in sojasaus, wat een vrij duur ingrediënt is. Vandaag probeerde ik het dus eens op een andere manier, en die is héél goed in de smaak gevallen!

Dit gerechtje kost ongeveer 1,60 euro per persoon.

 

Ingrediënten (voor 2 personen)

Savooistoemp

  • 500g aardappelen, geschild en in gelijke stukken gesneden
  • 1/2 savooikool, grote nerven verwijderd en in repen gesneden
  • 1,5 el margarine
  • peper
  • zout
  • nootmuskaat

Tofudriehoekjes

  • 1 pak (275g) tofu
  • zout
  • peper
  • enkele el maïzena
  • 0,5 el margarine

 

Werkwijze

  • Doe de aardappelen in een grote kookpot boven een middelhoog vuur
  • Zet ze net onder in gezouten kokend water
  • Voeg er de savooikool aan toe, en zet er het deksel op
  • Laat een 20tal minuten garen
  • Pers intussen de tofu uit: haal uit de verpakking, wikkel in een schone handdoek en leg er een snijplank en een gewicht (bv. een conservenblik) op. Wacht een 10tal minuten
  • Snij de tofu in 8 driehoekjes
  • Besprenkel met peper, zout en maïzena. Wrijf dit alles er wat in
  • Verhit een halve eetlepel margarine in een pan boven een middelhoog vuur
  • Bak de tofu in de voorverwarmde pan. Draai de driehoekjes na een 5tal minuten om, zodat de tofu langs beide kanten goudbruin en krokant wordt
  • Giet intussen de aardappelen en savooikool af, en pureer samen met de margarine
  • Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat
  • Serveer de savooistoemp met de tofudriehoekjes

Savooistoemp | Julienne

1 Comment

Leave a Reply

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: