Vegan MoFo 2014 dag 2 – Pasta zonder afwas

Dag 2, recept 1!

Een heerlijke pasta, die volledig in één pot klaargemaakt wordt. Bijna geen afwas dus! En daarnaast is deze pasta ook nog eens heel goedkoop. Ruim gerekend kom ik op ongeveer 1 euro per persoon.

 

Ingrediënten (voor 2 personen)

  • 150g spirelli (of andere pasta)
  • 500g champignons, in schijfjes gesneden
  • 1 ui, fijngesneden
  • 3 teentjes look, fijngehakt
  • handvol verse tijm, van de takjes geritst (+ extra om te garneren)
  • 350ml water
  • peper en zout
  • 50ml sojaroom

Bereidingswijze

  • Doe alle ingrediënten (uitgezonderd de sojaroom, de peper en het zout) in de pot, begin met de pasta en eindig met het water
  • Breng aan de kook, en draai dan het vuur lager. Laat de pasta een 10-tal minuten sudderen, zonder deksel. Roer af en toe
  • Voeg de sojaroom toe, roer, en kruid naar smaak met peper en zout
  • Werk af met wat verse tijm

 

Pasta zonder afwas

7 Comments

  1. Danielle

    september 2, 2014 at 19:08

    Dat is handig zo alles in één pan! Goede tip ook voor bijvoorbeeld op vakantie ed.
    Veel plezier met bloggen de aankomende maand 🙂
    groetjes
    Danielle

  2. admin

    september 2, 2014 at 19:52

    ja, inderdaad! zelfs op een campingvuurtje moet dit lukken!

    Jij ook veel plezier! ik kom zeker eens rondneuzen 😉

  3. Eva {fishsticksvoordeziel}

    september 4, 2014 at 16:12

    Hmmmm… Simpel, lekker én goedkoop!? Bijna te mooi om waar te zijn. 🙂

  4. Dries

    september 5, 2014 at 06:09

    In dezelfde categorie en ook héél lekker (en op een campingvuurtje klaar te maken) is http://madamezsazsa.blogspot.be/2013/06/de-beledig-eens-een-italiaan-pasta.html

    1. admin

      september 5, 2014 at 20:20

      Mmm, die komt hier zeker ook nog eens op tafel! Bedankt, Dries!

Leave a Reply

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: