Van uitstel komt niet altijd afstel (maar meestal wel…)

Intussen is de ‘Perfect?’ blog challenge van Miss Pixie’s Blog al drie weken bezig. In het kader van deze challenge gaan we een hele zomer lang elke week samen een opdrachtje aan. Zo hopen we met z’n allen een beetje meer perfect te worden ?

Na een weekje minimaliseren en 7 dagen elke dag yoga stond er deze week iets anders op het menu: elke dag een to do afvinken die we al veel te lang uitstelden… 

 1. Op maandag ging ik met de grove borstel door mijn social media accounts: privacy-instellingen herbekijken, gevolgde accounts opnieuw evalueren, mijn intussen al jaren inactieve Twitterprofiel verwijderen, …
 2. Dinsdag organiseerde ik mijn ondergoedlade met behulp van enkele lege schoenendozen.
 3. Op woensdag installeerde ik CC Cleaner op mijn nieuwe laptop. Dit gratis programma zorgt ervoor dat je computer vlot blijft draaien door onnodige bestanden te verwijderen.
 4. Donderdag maakte ik eindelijk nog eens werk van de koelkast: alles eruit halen, kijken of er nog niets over datum is, de schappen een sopje geven, …
 5. Op vrijdag zaaide ik de wintergroenten in onze moestuin. Daarover schrijf ik donderdag nog een uitgebreide blogpost!

En toen ging ik de mist in… Mijn to do’s van het weekend schuiven dus op naar volgende week. Wat er nog op de planning staat? Een berg papieren klasseren in onze administratiemappen, en een verse back-up maken van de foto’s op mijn iPhone.

 

Ben jij een uitsteller? Hoe zorg jij ervoor dat alle to do’s onthouden én uitgevoerd worden?

 

 

6 Comments

 1. Evi

  juli 25, 2017 at 11:15

  Het hangt af van taak tot taak maar ik heb er hier ook wel een aantal waar ik deze week werk van ga proberen maken (wegens op reis vorige week wisselde ik van challenge). Ik vind trouwens dat je het wel goed gedaan hebt hoor!

  1. Julienne

   juli 27, 2017 at 17:47

   Spannend! Al benieuwd naar jouw taakjes, ik kom zeker lezen op het einde van de week 😉 en dankjewel!

 2. fieke

  juli 25, 2017 at 19:02

  Ik ben gigantisch de mist in aan het gaan met die challenge. Afgelopen week waren we op reis, dus het was niet het moment voor van die klusjes, maar ik nam wel mijn blogplanner mee om af te werken. Daarover ga ik dus nog bloggen, maar dat wordt ook vooruit geschoven. Vandaag heb ik wel heel de keuken opgeruimd: alle kasten opgeruimd en uitgewassen, de koelkast schoongemaakt, … Heel wat spullen kunnen weg, en dat voelt echt zo bevrijdend!

  1. Julienne

   juli 27, 2017 at 17:41

   Elk op z’n eigen tempo hé… dat ontspullen is inderdaad heeeerlijk. En verslavend, haha. Ze kennen ons al bij de kringloopwinkel 😉

 3. Le petit requin

  augustus 12, 2017 at 20:07

  Bwah, de “mist” in is wel heel streng, niet? Vind dat je toch al wel heel wat gedaan gekregen hebt, want het zijn toch niet allemaal kleine klusjes he!
  En jup, ik ben een uitsteller. Zodanig dat ik deze week van de challenge ook heb uitgesteld 😉

  1. Julienne

   augustus 13, 2017 at 18:12

   Haha, het ultieme uitstelgedrag 😀 en dankjewel voor je lieve woorden… Ik ben inderdaad wel vaak streng voor mezelf.

Leave a Reply

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: