Uitgetest: spiralizer

Enkele weken geleden kocht ik in de Blokker een Vegetti spiralizer. Ik twijfelde al een tijdje om me er één aan te schaffen, maar het kwam er maar niet van… Toen ik op Karola’s Kitchen deze review las, was de kogel dan toch door de kerk: ik wou ook zo’n speelgoedje! Het heeft, mede door onze 50 days of Green happiness, vrij lang geduurd voor ik hem uitteste, maar nu dat gebeurd is, zal hij nog vaak uit de kast gehaald worden… In zo’n 10 minuutjes stond er namelijk een gezonde maaltijd op tafel!

De spiralizer ziet er eigenlijk uit als een soort zandloper. Je hebt twee soorten mesjes, en dus ook twee standen: fijne slierten (ongeveer de dikte van een lucifer/julienne), en de iets dikkere variant.

Het gebruiksgemak van de spiralizer heeft me eigenlijk echt verbaasd. Eigenlijk houdt het niet meer in dan een – uit de kluiten gewassen – potlood slijpen. Alleen met het laatste stukje wordt het iets uitdagender, maar gelukkig had ik Karoliens review goed gelezen, en de truc met de vork werkt inderdaad supergoed!

12746143_10206963159491446_460816252_n (1)

Ik maakte courgetti/zoodles (lange slierten courgette die op spaghetti lijken), omdat dat nu eenmaal de toepassing is die je het meest voorbij ziet komen online. Toevallig had ik nog courgettes liggen, dus dat kwam goed uit. Ik zette het bord courgetti een minuutje in de microgolfoven zodat de slierten lauw waren, en serveerde er rode pesto bij.

12721784_10153250928971744_14506145_n

Zoals ik eerder al zei, staat er binnen enkele minuten een bord gezonde ‘pasta’ voor je neus. Ik ga de spiralizer dus zeker nog vaak gebruiken! Ik deed alvast wat inspiratie op: deze rauwe pad thai salade en wortel/courgette pasta in een kokoscurrysausje van op Julie’s Lifestyle bijvoorbeeld, of deze rodebietennoedels met pittige kikkererwten. Ik denk niet dat ik me snel zal vervelen met mijn nieuwe speeltje!

12735865_10153250928956744_337132772_n

PS: Blijkbaar verkoopt de Blokker deze spiralizer niet meer, maar ik heb me laten wijsmaken dat de GEFU, onder andere te verkrijgen op bol.com, het dichtst bij de Vegetti in de buurt komt.

 

Heb of wil jij een spiralizer? 

12 Comments

  1. gerhilde maakt

    februari 21, 2016 at 17:19

    Ik heb er ook eens over getwijfeld, maar kocht de nog simpelere versie, die lijkt op een dunschiller. Maar ik heb die eigenlijk nog nooit gebruikt, oeps! Dit ziet er leuk speelgoed uit. 🙂

    1. admin

      februari 21, 2016 at 17:28

      Zo één heb ik ook, maar die is heel wat arbeidsintensiever… Deze gaat toch wat vaker uit de kast komen denk ik 🙂

  2. fieke

    februari 21, 2016 at 17:38

    Leuk! Ik denk dat die GEFU ook in de Collishop wordt verkocht.
    Zijn hardere groenten, zoals wortels, ook makkelijk te ‘snijden’?
    Ik twijfel er ook over, vooral omdat ik een hekel heb aan keukenhulpjes die maar twee keer per jaar uit de kast worden gehaald :-).

    1. admin

      februari 21, 2016 at 18:08

      Zelf nog niet geprobeerd, maar het schijnt van wel! Wortels staan ook nog op mijn ‘to spiralize’lijstje 😉

    2. Kelly

      februari 25, 2016 at 13:38

      Wortels lukken ook, hier al getest!

  3. ilona

    februari 22, 2016 at 17:12

    Langs de ene kant lijkt me dit leuk, langs de andere kant wil ik niet te veel rommel in huis. Ik gebruik dus gewoon een dunschiller en maak er “tagliatelle” van. Mijn keukenkasten puilen nu al uit 😉

    1. admin

      februari 23, 2016 at 20:20

      Ja, het is ook met die reden dat ik zo lang getwijfeld heb… Maar hij gaat toch nog vaak gebruikt worden den, ik 🙂

  4. Kelly

    februari 25, 2016 at 13:39

    Ik probeer zo weinig mogelijk keukenhulpjes in huis te halen, maar dit is er ééntje waar ik al veel plezier aan beleefd heb!
    Ik kocht die van GEFU bij bol.com en ben er super tevreden.
    Nu ga ik eerst even bij Karola’s Kitchen de tip met de vork lezen, want dit weet ik dus nog niet. 😉

    1. admin

      februari 25, 2016 at 18:59

      Hihi, veel succes ermee 😉

  5. Karola's Kitchen

    maart 2, 2016 at 09:16

    Blij dat ik je kon inspireren, Silke! Voor mij is hij intussen onmisbaar geworden 🙂
    Bedankt voor de credits 😉
    Groetjes
    Karolien

    1. admin

      maart 2, 2016 at 13:23

      Heel graag gedaan, Karolien! Iedereen zou je blog moeten kennen, dus bij deze 😉

  6. Kookboekweek – Inspiralized – Julienne

    maart 20, 2016 at 16:37

    […] Uitgeverij Manteau kreeg ik het e-book van Inspiralized toegestuurd. Een ideale aanvulling op het blogbericht over mijn spiralizer, waarin ik vertelde dat ik wel eens iets anders wou spiralizen dan ‘gewone’ […]

Leave a Reply

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: