Uitgetest: Natuurhuisje.be

Als er een verlengd weekend in het verschiet ligt, trekken wij er graag een paar dagen op uit. Vroeger was dat nogal gemakkelijk een mini citytrip op hotel, via booking.com of één of andere bon. Maar sinds we de meisjes hebben, kiezen we standaard voor een B&B of huisje midden in de natuur.

Toen ik ons eerstkomende tripje voor aan het voorbereiden was, kwam ik toevallig terecht op de site van Natuurhuisje. En verdorie toch, wat heb ik spijt dat ik die site nu pas leer kennen… Ik besloot er dus maar meteen een blogpost over te schrijven.

Natuurhuisje | Julienne

Je kan op de website enkele zoekvereisten ingeven, waarna je een hele lijst met mogelijke huisjes krijgt. Hierop kan je vervolgens heel gemakkelijk filteren. Voor ons waren bijvoorbeeld de criteria:

 • honden toegelaten
 • een omheinde tuin
 • binnen budget
 • een leuke streek, bij voorkeur in Nederland of Noord-Frankrijk

Na een beetje bladeren en doorklikken, vond ik ons ideale vakantiehuisje: een gezellig en betaalbaar boerderijtje op het Nederlandse platteland dat op minder dan 2 uren rijden ligt. Onze meisjes zijn er meer dan welkom, we kunnen er prachtig gaan wandelen, en in de buurt zijn er ook wat leuke stadjes te bezoeken.

Het reserveren ging ook heel erg vlot: via de website kon ik een formulier invullen, waarna ik de dag zelf nog gecontacteerd werd door de particuliere verhuurders van het vakantiehuisje. Na het doorgeven van enkele laatste details, werd de glasheldere factuur meteen opgesteld, en was onze reservatie in orde.

En nu? Nu zijn we volop aan het aftellen tot ons weekendje Nederland voor de deur staat!

 

Heb jij nog vakantieplannen binnenkort? En heb jij een vaste website waar je boekt?

8 Comments

 1. Greet

  maart 4, 2017 at 08:38

  Ik gebruik nogal veel booking.com, al eens afgewisseld met airbnb of een rechtstreekse boeking. Natuurhuisje.be heb ik nog nooit gebruikt, het is zeker een idee voor een volgende keer. Veel plezier binnenkort in jullie natuurhuisje in Nederland, Silke!

  1. Julienne

   maart 4, 2017 at 10:14

   Dankjewel, Greet! Booking.com blijft inderdaad een vaste waarde hé 🙂 vind het zo’n meerwaarde om reviews te kunnen bekijken en vergelijken

 2. Sofie

  maart 4, 2017 at 13:33

  Dat klinkt een zalige vakantie!

  1. Julienne

   maart 5, 2017 at 15:48

   We gaan ervan genieten!

 3. Geertruurzaam

  maart 4, 2017 at 16:51

  Ik vind dat ze prachtige huisjes hebben, maar ook wel duur… Voor ons 6 is dat toch echt boven budget.
  In de paasvakantie gaan we daarom naar een heel lelijke bungalow, maar wel op het terrein van een natuurcamping. Het is een beetje consessies doen soms.
  Wat me heel tof lijkt, maar voor ons is dat te klein, zijn deze:
  http://www.trekkershutten.nl/trek-in/

  1. Julienne

   maart 5, 2017 at 15:48

   Ja, ik heb ook wel wat duurdere huisjes zien passeren, maar het onze is echt wel betaalbaar 🙂 veel plezier in jullie lelijke maar goedgelegen bungalow!

 4. Katrien

  maart 6, 2017 at 10:14

  Helaas geen vakantieplannen in het vooruitzicht. Maar dat doet er mij aan denken dat ik die misschien wel eens moet maken. Ik boek ook vaak via booking.com of iets gelijkaardigs. Enkel de strandvakanties gingen via een Touroperator. Maar dit lijkt me wel een leuke optie, op het verlanglijstje trouwens ook een paar toppers waar ik in het verleden al eens was.

  1. Julienne

   maart 7, 2017 at 20:13

   Zeker doen! Kan zo’n deugd doen, zelfs al zijn het maar een paar daagjes…

Leave a Reply

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: