Uitgetest: Meststoffen voor jouw blog

De voorbije weken volgde ik de cursus ‘Meststoffen voor jouw blog’, die werd geschreven door Kathleen van de blog Verbeelding. Als je haar blog nog niet kent, moet je zeker eens doorklikken! Je vindt er leuke vertelsels, boekenreviews, DIY’s, … en dat allemaal in een prachtig vormgegeven jasje.

Maar even terug naar de cursus nu: toen Kathleen aankondigde dat ‘Meststoffen’ er aan kwam, heb  ik geen seconde getwijfeld. Volgens mij was ik zelfs de eerste die zich inschreef voor de cursus!
Ik had namelijk even een blogdipje gehad (spoiler alert: dat dipje is al lang vergeten!), en sinds ik de focus van Julienne verbreed had, vond ik het moeilijk om planmatig en gestructureerd te werk te gaan… Insert ‘Meststoffen voor jouw blog’!

meststoffenvoorjouwblog

 

Cursus

De cursus bestond uit 17 e-mails, elk met een eigen thema, waarin theorie en doe-opdrachten mooi werden afgewisseld. Wat er allemaal aan bod kwam? Van SEO over social media tot lay-out en blogetiquette… De hele winkel dus!
Gedurende 4 weken ontving ik om de twee dagen een nieuwe e-mail. Soms had ik niet veel tijd, en stapelden de e-mails zich even op. Andere keren kon het nieuwe mailtje er niet rap genoeg zijn… Dat is ook het mooie van deze cursus: je doet alles op je eigen tempo, en je kan achteraf alles herlezen of inhalen.
De mailtjes waren mooi vormgegeven, in de typische stijl van Kathleen en Verbeelding. Er zat ook voldoende structuur in. Grote blokken tekst schrikken mij vaak af, maar door het gebruik van titeltjes en kadertjes was het geheel makkelijk te lezen en te volgen.

 

Facebookgroep

Gekoppeld aan de e-mails was er ook een gesloten facebookgroep voor alle deelnemers. Dit vond ik echt wel een pluspunt, want zo’n cursus zorgt ervoor dat er tientallen vragen door je heen racen, en dan is het wel leuk om interactief te converseren met ‘lotgenoten’ 😉 In de facebookgroep heb ik veel nieuwe blogs en blogsters leren kennen, het was echt een toffe bende bijeen.

Misschien hebben jullie er niet zo veel van gemerkt (behalve de nieuwe lay-out dan!) maar voor mij is het echt een wereld van verschil… Ik blog terug met volle goesting, met tonnen inspiratie, en volgens een goed geplande kalender.

 

Zelf de cursus volgen?

Als het jullie nog niet duidelijk is, zeg ik het tot slot nog eens kort en krachtig: ‘Meststoffen voor jouw blog’ is echt een aanrader! Als je het gevoel hebt dat je blog een beetje ter plaatse blijft trappelen, of je eens een nieuwe wind door je blog wil doen waaien, is het het moment!

Meer info over de cursus vind je hier. Je kan je er ook inschrijven. De cursus kost 59 euro, een kleine investering dus, maar ik vind het elke eurocent meer dan waard.

 

6 Comments

 1. fieke

  september 16, 2015 at 06:49

  De cursus was voor mij ook elke cent waard! Ik heb alle lessen doorgelezen, maar nog heel wat ‘opdrachtjes’ staan op m’n to-do-lijst. Het feit dat ik nu zo’n tien concepten voor blogposts heb zegt genoeg zeker? 🙂

  1. admin

   september 16, 2015 at 13:15

   Hier van hetzelfde! We zullen er nog lang van kunnen nagenieten 😉

 2. meisje

  september 16, 2015 at 17:17

  Ik kan alleen maar beamen wat je schrijft!
  Ik moet nog heel wat mailtjes een tweede keer grondiger lezen, maar wat ik nu al toepas werkt. De eerste groene sprietjes komen boven piepen … dus zeker een aanrader!

  1. admin

   september 16, 2015 at 19:25

   Dat staat hier ook nog op de planning… Meststoffen tot in het oneindige 😉

 3. Monique | WritingMonique

  september 16, 2015 at 18:01

  Wat onwijs interessant! Ik ben heel nieuwsgierig geworden naar deze cursus!

  1. admin

   september 16, 2015 at 19:24

   Monique, het is echt wel een aanrader, dat merk je ook wel aan de reacties van de andere deelnemers 😉

Leave a Reply

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: