Uitgetest: LOFF – Breda

Deze week was ik jarig, en dat vierden we met een dagje Breda! Omdat ik weet dat het in Nederland niet altijd makkelijk is om plantaardig te eten, zocht ik op voorhand al enkele leuke adresjes uit. LOFF sprong meteen in het oog!

Restaurant LOFF ligt een ietsiepietsie buiten het centrum, maar in Breda is niets ver weg: op enkele minuutjes wandelen sta je van in de winkelstraten voor de deur van het restaurant.

Bij het binnenkomen vielen enkele dingen ons meteen op: de vriendelijke bediening, de Pinterest perfect inrichting en het vele licht dat binnen viel… Wauw! Omdat het een zonnige dag was, besloten we plaats te nemen op het prachtige terras achteraan.

LOFF | Julienne

Na de uitleg over het systeem  – je schept een bord op aan het buffet, dat wordt afgewogen, en het bedrag wordt op een soort bankkaartje gezet – en de drankbestelling, gingen we aanschuiven.

LOFF | Julienne

Alles is sowieso biologisch & vegetarisch, en veel dingen zijn ook vegan. Er staat mooi bij de gerechtjes aangegeven wat er in zit, en of het vegan en/of glutenvrij is. Van simpele gestoomde broccoli met sesamzaadjes over een bataatgratin tot zeewiertapenade: alles zag er even vers en lekker uit! We schepten allebei een bordje vol, en lieten dit afwegen. We schrokken aangenaam van de prijs trouwens! Dit soort buffetrestauranten zijn vaak vrij duur, maar hier dus niet!

LOFF | Julienne

Na het hoofdgerechten besloten we nog af te ronden met een taartje van Sharp Sharp uit Rotterdam en een theetje. Ik had al zoooo veel goede dingen gehoord over deze taartjes dat ik niet anders kon, haha. En ja hoor, the rumours are true! Wat een goddelijke taartjes! Ik had een soort Snickers vierkantje met karamel, pinda’s en chocolade; en Jeroen koos een mango – gembertaartje uit.

LOFF | Julienne

Voor twee grote borden hoofdgerecht, een glas wijn, een cola, 2 taartjes, een koffie en een thee betaalden we nog geen 50 euro, wat ik méér dan fair vind voor een 100% biologisch restaurant.

Leuke extra: het restaurant is doorlopend open, wij gingen er rond 17h30 eten en da’s dus geen enkel probleem: zelfs dan stond het buffet vol met lekkers!

De conclusie: LOFF was de perfecte afsluiter van een mooie en zonnige dag Breda, hier zien ze ons zeker nog terug!

 

Restaurant LOFF
Wilhelminastraat 15
4818 SB Breda
Nederland

6 Comments

 1. geertruurzaam

  maart 30, 2017 at 09:30

  Een late gelukkige verjaardag!
  Breda is een beetje mijn hometown, het was de dichtstbijzijnde grote stad waar we naar school gingen, winkelden, hobby’s hadden en later gingen stappen. Heb er nog altijd een zwak voor 🙂

  1. Julienne

   maart 31, 2017 at 12:42

   Ik vind het zelf ook een ongelofelijk gezellige stad! Veel leuke restaurantjes en winkeltjes te vinden 🙂

   En dankjewel!

 2. Greet

  maart 30, 2017 at 10:27

  Een leuke tip! Breda is voor ons niet zo ver, dus ik ga Loff zeker eens testen.

  1. Julienne

   maart 31, 2017 at 12:43

   Zeker doen! Benieuwd wat je ervan vindt!

 3. fieke

  maart 30, 2017 at 19:32

  Wauw, ziet er leuk uit! En de prijs valt inderdaad goed mee… Ik onthou ‘t in elk geval voor als wij in de zomer naar Nederland trekken. Uit eten gaan zal een uitdaging worden met een baby die vroeg in haar bedje wil, maar dan moeten we ‘s middags maar uit eten en ‘s avonds zelf boterhammen maken of zo 🙂

  1. Julienne

   maart 31, 2017 at 12:46

   Voilà, zo kan het ook hé! Wij waren dat normaal ook van plan, maar we hebben uitgeslapen en dus laat ontbeten… Vandaar dat het een vroeg avondmaal werd 😉

Leave a Reply

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: