Uitgetest: Le Botaniste – Gent

Het leven van een foodblogger is toch hard… Alweer een nieuw adresje ‘moeten’ uittesten zeg! 😉 ik kreeg het charmante gezelschap van Fieke, en trok naar de Hoornstraat in Gent voor een etentje bij Le Botaniste.

Le Botaniste | Julienne  Le Botaniste | Julienne

Le Botaniste is het nieuwe concept van de keten Le Pain Quotidien, en opende begin september zijn deuren. Het eerste dat opvalt, is het magistrale pand, waarin vroeger traiteur Boxy Foods gevestigd was. Als je binnenkomt, waan je je in een oude apotheek: overal zie je glazen potten en flacons met vervaagde opschriften.

Le Botaniste | Julienne Le Botaniste | Julienne

Bestellen doe je aan de toog, waar je letterlijk ziet wat er op het menu staat: de ingrediënten voor de bowls liggen namelijk mooi uitgestald, of staan te pruttelen op het vuur. Dit vond ik wel een leuk detail, en het zorgt er ook voor dat je niet moet wachten op je eten. Wat me nog opviel: net als in de Wasbar kan je hier enkel elektronisch betalen.

Na enkele minuten twijfelen voor het krijtbord kozen we voor een portie sushi om te delen, en elk een verschillende bowl. Fieke ging voor de dirty noodle soup en ik nam de Tibetan mama, een bowl met rijst, groentjes en een pindasausje.
Le Botaniste is gespecialiseerd in natuurlijke wijnen (nvdr: wijnen zonder sulfiet), maar ik besloot de huisgemaakte limonade te proberen. Dit was meteen ook het enige onderdeel van de maaltijd die me niet zo beviel… er zat een beetje een raar smaakje aan. Volgende keer dus toch maar een wijntje bij de maaltijd!

Le Botaniste | Julienne

Het eten daarentegen was heel lekker. Goed gekruid, verse ingrediënten, mooi gedresseerd. Niks op aan te merken, ware het niet dat de porties vrij klein waren. Toen ik thuis kwam na het etentje, heb ik nog wat stukken fruit gegeten, want ik voelde me echt niet voldaan. Dit is iets wat mij nochtans nooit overkomt: meestal krijg ik op restaurant zelfs mijn eten niet op.
Een ander minpuntje voor mij: alles wordt op (biologisch afbreekbaar) wegwerpservies geserveerd. Voor een 100% plantaardig restaurant vind ik dit persoonlijk een beetje spijtig, omdat je toch zou verwachten dat daar iets duurzamer te werk wordt gegaan.

Le Botaniste | Julienne

Wat me wel heel erg beviel: de inrichting van het pand. Er is met veel oog voor detail gewerkt, en alles past mooi bij elkaar… Veel groen, imposante kroonluchters, mooie tafels en stoelen. Ideaal voor een informele lunch of een onderonsje met vrienden. Naast de ‘inkomhal’ waar je bestelt, heb je een tweede kamer met lange tafels, en ook nog een soort veranda met kleinere tafeltjes. Wij besloten ons daar te installeren. Omdat het nog vroeg was, was er nog niet veel volk, dus we konden ongegeneerd foto’s maken en luidop babbelen. Bloggers hé…

Le Botaniste | Julienne

Conclusie: het eten bij Le Botaniste is lekker, snel klaar en betaalbaar. Je eet er bovendien in een gezellig kader. Minpuntjes: de porties zijn vrij klein en worden geserveerd op wegwerpservies. Toch is dit een adresje die ik zal onthouden, al neem ik volgende keer wel een glaasje wijn in plaats van een limonade 😉

 

 

10 Comments

 1. fieke

  oktober 11, 2015 at 20:06

  Het leven van een foodblogger kan inderdaad hard zijn! Ik plan ook nog een blogpost over ons etentje daar, maar ‘k kon het niet beter verwoorden dan jij!
  Ik wil er zeker nog eens naartoe, om de andere gerechtjes te proeven 🙂

  1. admin

   oktober 12, 2015 at 16:03

   Ja, ik ga ook nog wel eens terug, denk ik, maar misschien als ik wat minder honger heb 😉

 2. hanne

  oktober 16, 2015 at 10:19

  was ik ook benieuwd naar! wel jammer van die verpakkingen, voor mij toch echt een afknapper … en die noodle soup?? als ik noodle soup eet wil ik een groooooote stomende bowl 🙂 maar dat ben ik natuurlijk. misschien veranderen ze nog naar echt servies bij genoeg reacties? ziet er wel een gezellig stekje uit!

  1. admin

   oktober 16, 2015 at 16:16

   Gezellig is het alleszins! En mijn tafelgenote vond de noodle soup heel lekker. De moeite waard om zelf eens ui te testen 😉

 3. Karolien Olaerts

  oktober 18, 2015 at 18:12

  Ooooh! Ik ga hier dinsdag eten. Maar je minpuntjes zijn wel tegenvallers… Ik heb een afschuwelijke hekel aan wegwerpservies, zowel om ethische als esthetische redenen. En ik ben een heel grote eter. 😀 Dat wordt toch nog een beetje afwachten dus…
  Alvast bedankt voor de review 😉

  1. admin

   oktober 18, 2015 at 19:31

   Graag gedaan! Ik ben benieuwd wat jij ervan vindt!

 4. Sheila

  december 4, 2015 at 18:54

  Zo nu en dan ga ik wel eens een weekendje naar Gent. Ik vind dit wel een hele leuke tip om te onthouden.

  1. admin

   december 4, 2015 at 19:06

   Binnenkort komen er nog enkele reviews online van zaken in Gent, hopelijk vind je dat ook nog leuke tips 😉

 5. Fanny

  december 15, 2015 at 15:24

  Waarschijnlijk kwamen er teveel negatieve reacties. Gisteren daar voor ‘t eerst gaan eten en alles werd geserveerd in echt servies. Geen wegwerp.

  1. admin

   december 15, 2015 at 16:39

   Hey Fanny, da’s supergoed nieuws, bedankt om dit door te geven! Wat vond je van het eten?

Leave a Reply

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: