Uitgetest – hennepburgers van De Hobbit

Twee weken geleden verscheen al een receptje met de hempfu van De Hobbit. Ik mocht daarnaast ook de drie soorten hennepburgers uitproberen: met zeewier, paprika en linzen.

Wij eten niet zo vaak burgers en consoorten, omdat ik die meestal niet zo lekker vind. Vooral de textuur valt mij vaak tegen, compact en droog, brrr… Dat probleem had ik bij deze burgertjes helemaal niet! Ook de smaak was mijn ding, vooral de variant met zeewier vond ik heerlijk! Maar da’s sowieso een ingrediënt die ik vaak gebruik om gerechtjes op smaak te brengen.

Ik combineerde de burgers zowel met rauwe als gekookte/geroosterde groenten, en dat paste allebei best goed! Op de verpakking staat dat je ze best in de grill of de pan klaarmaakt, maar ik heb ze één keer zelfs gewoon opgewarmd in de microgolfoven en zelfs dat lukte zonder problemen.

Klein minpuntje: het eiwitgehalte ligt niet zo hoog omdat hennep niet het hoofdbestanddeel is van de burgertjes, dat is namelijk rijst. Daardoor had ik het gevoel dat ze niet zo verzadigend werkten als de eiwitbronnen die we anders eten, zoals tempeh, seitan en tofu.

Toch zal ik ze zeker nog eens opnieuw kopen, zeker de variant met zeewier.

 

Heb jij een favoriete burger?

 

Leave a Reply

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: