Uitgetest: Bertmans – Rotterdam

Op een zonnige zaterdag besloten we om een citytripje naar Rotterdam te maken. Voor ons is dat maar een kleine twee uurtjes rijden, dus dicht genoeg om er voor één dagje naar toe te gaan. We vertrokken vroeg zodat we konden gaan brunchen bij Bertmans, waar ik al héél lovende woorden over had gelezen bij De Groene Meisjes.

Omdat het zo’n mooi weer was, was enkel het terras open. Gelukkig voor ons, want binnen was echt niet veel plaats en het terras zat afgeladen vol. Die mensen waren nooit allemaal binnen geraakt. Toen ik even naar het toilet ging, viel het me wel enorm op dat de inrichting héél tof was. Sober maar gezellig. Ook buiten zijn er leuke details terug te vinden: hippe vaasjes met takjes en bloemetjes, een gestileerde menukaart, …

De bediening ging heel vlot: we zaten nog maar neer en er werd al meteen gevraagd of we iets wilden drinken. Kort na onze bestelling kregen we onze latte en flat white voorgeschoteld. Ook de gerechtjes lieten niet lang op zich wachten. Ik koos voor de brunch platter met avocado toast, een cracker met hummus, chiapudding en een pannenkoekje. Jeroen ging enthousiast voor de pannenkoekjes met gebakken banaan en cashew cream.

Na ons ‘hoofdgerecht’ zag ik op de menukaart staan dat er taart van Sharp Sharp en SUE te verkrijgen waren, en toen de ober het woord ‘Snickers’ liet vallen, was ik meteen verkocht! Het taartje loste echter jammer genoeg de hoge verwachtingen niet in 🙁
Op zich was het wel lekker, maar de Snickerssmaken waren ver te zoeken…

Al bij al een héél fijn adresje om te gaan ontbijten of brunchen, toch zeker als het mooi weer is! Het terras staat mooi langs het water, en er is niet veel verkeer waardoor je heerlijk op je gemakje zit.

En een extra meevaller: Bertmans ligt niet echt vlak in het centrum, maar wel in een hele leuke buurt vol hippe winkeltjes en andere hotspots. In dezelfde straat vind je bijvoorbeeld Lof der Zoetheid (waar je naar het schijnt heerlijke taart kan eten) en het leuke concept Jouw Marktkraam, een tweedehandswinkel waar je als particulier een rek kan huren om je spulletjes te verkopen. Ik las hier voor het eerst over bij Iris.

Bertmans
Zaagmolenkade 15
3035 KA Rotterdam
Nederland

2 Comments

 1. fieke

  september 25, 2017 at 19:04

  Oh, dat ziet er superleuk uit! Dat taartje ziet er lekker uit, jammer dat de smaak minder was. Jullie hebben het wel getroffen met het weer!

  1. Julienne

   september 27, 2017 at 18:04

   Ja, het was echt een zalige nazomerdag <3

Leave a Reply

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: