Uitgetest: Abdij van Herkenrode

Onlangs bezochten we met vrienden het domein van de abdij van Herkenrode. Er waren nog mensen van dat gedacht die dag, want de parking stond bomvol… Gelukkig vonden we nog net een plekje voor de auto 😉

De abdij van Herkenrode ligt aan de rand van Hasselt, midden in een prachtig natuurdomein. Wij gingen vooral voor het groen naar daar, en kozen ervoor om een wandeling van 3,5 km te maken. Niet te lang en niet te kort. Voor de liefhebbers zijn er ook wandelingen van 1 en 9 km. De wandelingen beginnen onder de poort van de abdij, en zijn heel gemakkelijk te volgen dankzij de vele gekleurde wegwijzers onderweg.

Naast de flora spotten we ook allerlei fauna: onder andere een koppeltje Canadese ganzen met kuikentjes, en zo’n 8 prachtige zwanen. Ook de schapen en hun lammetjes oogstten veel bekijks.

Is dat allemaal een beetje te rustig voor jou, dan heb ik goed nieuws: jaarlijks vieren de Limburgers feest tijdens ‘De sage van de eenhoorn’. Op Pinksterzondag (4 juni) kan je er gaan genieten van allerlei spektakel. Meer info is hier terug te vinden.

De abdij van Herkenrode is iets te ver voor ons om regelmatig te bezoeken, maar als we nog eens in Limburg zijn, gaan we er zeker nog eens terug voor die langere wandeling!

Leave a Reply

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: