Tropisch bananenbrood

Zowel mijn man als ik zijn gek van bananen, dus die krijgen hier meestal de kans niet om overrijp te worden… Maar deze keer is het ons toch gelukt, dus kon ik er eindelijk eens iets mee bakken!

In Amerika is bananenbrood echt een klassieker. Voor ons klinkt het net iets gekker: een zoet brood dat eigenlijk meer iets wegheeft van een cake. Maar hoe je het ook draait of keert: met zoveel lekkere ingrediënten kan je alleen maar iets heel lekkers maken. Aan de slag dus!

 

Tropisch bananenbrood

Ingrediënten (voor 1 brood)

  • 3 el kokosolie
  • 50g rietsuiker
  • 3 kleine of 2 grote rijpe bananen, geprakt
  • 5 el kokosmelk
  • 1 kl appelazijn
  • 1 kl bakpoeder
  • een snufje zout
  • 50g geraspte kokos
  • 125g tarwebloem
  • een handje kokosschilfers en bananenchips

Werkwijze

  • Verwarm de oven voor op 180°C
  • Roer de kokosolie met de rietsuiker tot een romige massa
  • Prak er de bananen bij
  • Voeg er de kokosmelk en de appelazijn aan toe, en roer opnieuw tot een homogene massa
  • Roer nu ook het bakpoeder, het zout en de geraspte kokos doorheen
  • Zeef tot slot de bloem bij het mengsel, en roer voorzichtig tot het deeg mooi vermengd is (niet te lang, anders krijg je een taai bananenbrood!)
  • Verdeel het deeg over een ingevette cakevorm
  • Bak het bananenbrood gedurende zo’n 60 minuten, of tot het goudbruin kleurt en gaar is
  • Garneer het bananenbrood met de kokosschilfers en bananenchips

Tropisch Bananenbrood | Julienne

3 Comments

  1. Vie

    april 4, 2015 at 11:51

    Op een druilerige dag als vandaag smaakt dit tropische bananenbrood des te beter. Superlekker! 🙂

    1. admin

      april 4, 2015 at 17:49

      Merci, Vie! Blij dat het in de smaak valt!

  2. Yoga en… cookies | Vie

    april 21, 2015 at 20:48

    […] bakte ik laatst een tropisch bananenbrood, het recept vond ik op de website van Silke, een van de toffe madammen die ik ontmoette tijdens de Big […]

Leave a Reply

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: