Tom Kha Taohu

Ik ben enkele dagen op opleiding in Nederland geweest, voor het werk. Het zijn 3 vermoeiende maar enorm interessante dagen geweest! Nu ik terug ben, wou ik een licht en exotisch gerechtje maken, als tegengif voor de zware maaltijden tijdens de opleiding.

Toen ik op zoek ging naar een gerechtje, kwam ik een geweldig recept tegen voor een soep die ik ongelofelijk graag eet, dus mijn keuze was snel gemaakt! Tom Kha is een typisch Thais gerecht. Normaal wordt het met kip en kippenbouillon gemaakt (Tom Kha Gai), maar dit is een vegan versie met groentebouillon en tofu (Tom Kha Taohu). Het typische Thaise komt terug in de gebruikte ingrediënten (kokos, limoen, gember) en de combinatie van smaken (pikant, zoet, zuur en zout).

Als je het gerechtje graag wat vullender maakt, kan je er (rijst)noedels of (basmati)rijst bij serveren.

 

Tom Kha Taohu

Tom Kha Taofu

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 1000ml groentenbouillon
  • 10 kaffir-limoenbladeren
  • 1 duimgroot stuk verse gember, in grote stukken gesneden
  • 1 bosje koriander, steeltjes en blaadjes gescheiden
  • 1 middelgrote ui, geschild en in grote stukken gesneden
  • 1 blik (400ml) kokosmelk
  • het sap van 1 limoen
  • 1 el currypasta
  • 750g gemengde groenten, gesneden
    (ik heb gekozen voor champignons, witte kool, prei, paprika, rode ui, korianderblaadjes en lente-ui)
  • 200g tofu, in blokjes gesneden
Werkwijze
  • Doe de groentenbouillon, kaffir-limoenbladeren, gember, koriandersteeltjes en ui in een grote pot
  • Breng aan de kook en laat ongeveer 20 minuten pruttelen
  • Draai het vuur uit en giet de bouillon door een zeef
  • Doe de bouillon terug in de pot en zet hem terug op het vuur
  • Voeg de kokosmelk, de currypasta en het limoensap toe
  • Verdeel, terwijl de soep opwarmt, de groenten en tofu over de 4 kommen
  • Giet de soep over de groenten en serveer

Tom Kha Taofu  Tom Kha Taofu

Bron: recept gebaseerd op An Urban Cottage

 

Laat een reactie achter op Eerste hulp bij Dagen Zonder Vlees – The Green Toast Cancel

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: