Tofuspiesjes met Pindasaus

Op zaterdag 5 juli organiseerden we met EVA Gent (een nieuwe lokale groep van EVA vzw) een barbeque voor de Nationale Veggie BBQ Dag. Het was onze eerste grote activiteit, en die is fantastisch verlopen! Maar liefst 42 mensen smulden mee van een gigantisch buffet, champignon-bonenburgertjes, Greenway brochettes, maïskolven, watermeloen, en last but not least tofuspiesjes met pindasaus!

En het recept voor de tofuspiesjes? Dat vind je hier! Door het barbecueën krijgt de tofu een heerlijke rokerige smaak en een mooi goudbruin korstje, en de pindasaus past er perfect bij.

Ketjap manis – of zoete sojasaus- klinkt heel erg exotisch, maar vind je gewoon in de supermarkt!

 

Tofuspiesjes met pindasaus

Ingrediënten (voor ca. 5 spiesjes)

  • 1 pakje (400g) tofu
  • sojasaus
  • olijfolie
  • 5 el pindakaas
  • 100ml water
  • 2 el ketjap manis
  • sap van 1/2 limoen
  • chilipoeder

Werkwijze

  • Pers de tofu uit: leg het blok tussen een schone keukenhanddoek (of enkele velletjes keukenpapier), leg er een snijplank of een bord op, en plaats daar bovenop een gewicht (bv. enkele conservenblikken)
  • Snij de tofu daarna in blokjes van ongeveer 2 x 2cm
  • Leg de blokjes in een ondiepe schaal, en giet er sojasaus over, zodat de tofu kan marineren. Zet enkele uren (tot een nacht) in de koelkast, en schud regelmatig
  • Rijg de blokjes op satéprikkers (als je houten prikkers gebruikt, week die dan even in water, zodat ze niet verbranden op de BBQ)
  • Strijk de spiesjes in met wat olijfolie, zodat ze niet aan het rooster blijven plakken
  • Leg de spiesjes ongeveer 15 minuten op de BBQ, tot ze mooi goudbruin kleuren. Draai de spiesjes regelmatig om
  • Maak ondertussen de pindasaus: doe de pindakaas, het water, de ketjap manis en het limoensap in een kommetje en meng goed. Breng op smaak met chilipoeder
  • Serveer de spiesjes met de pindasaus

IMG_6541

Leave a Reply

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: