Tofu Tandoori

We hadden gepland om vandaag een luilekkerdagje in te lassen, maar dat is toch mooi anders uitgedraaid… Dit konden we vandaag van ons lijstje schrappen: de afwas, het huis stofzuigen, de vloeren dweilen, Achille’s kattenbak verversen, een quiz maken voor het kerstfeestje bij mijn familie, de laatste kadootjes inpakken, de was doen en ophangen. Niet slecht hé?

Een lekker avondmaal hadden we dus zeker verdiend! Het is heerlijk geworden, maar wel wat zuurder dan ik had verwacht. Als je daar niet van houdt, gebruik dan een kleine citroen. De rijst en boontjes met look waren een simpele maar perfecte aanvulling!

Morgen maak ik een uitgebreid kerstdiner. Het zullen alleen Jeroen, Achille en ik zijn, maar da’s geen excuus om kerstavond niet te vieren hé! Wat er morgen op het menu staat, hou ik nog even geheim, jullie zullen het morgen tot in detail kunnen nalezen hier! Alvast heel prettige kerstdagen gewenst, iedereen.

Tofu Tandoori
Tofu Tandoori
Ingrediënten (voor 2 personen)

  • 125g yofu (sojavariatie op yoghurt)
  • 1 klein teentje look, fijngehakt
  • het sap van 1/2 citroen
  • 1/2 cm gember, geraspt
  • 1 kl koriander
  • 1 kl komijn
  • 1/4 kl chilipoeder
  • peper en zout
  • 200 g tofu, afgegoten en in blokjes gesneden (1cm x 1 cm)
  • 200g bruine rijst, ongekookt
  • 400g sperziebonen, gedopt
  • 1/2 el olijfolie
  • 2 teentjes look, fijngehakt
Werkwijze
  • Meng de yofu, de look, het citroensap, de gember, de koriander, de komijn en het chilipoeder in een ovenschaal
  • Breng op smaak met peper en zout, en roer goed
  • Voeg de tofublokjes toe, roer goed, en laat 2 uren marineren in de koelkast
  • Verwarm na 2 uren de oven voor op 200°C
  • Breng een pot ruim gezouten water aan de kook
  • Voeg de sperziebonen toe, en kook deze zonder deksel gedurende 10 minuten
  • Giet de bonen af, en spoel ze af onder koud water, om verkleuring tegen te gaan
  • Zet de ovenschaal met de gemarineerde tofu in de voorverwarmde oven, en bak gedurende 15 minuten
  • Kook ondertussen de rijst volgens de instructies op de verpakking. Giet af en zet opzij
  • Verwarm de olijfolie in de pot waarin je de boontjes hebt gekookt
  • Fruit de look ongeveer 5 minuten, en voeg dan de gekookte boontjes toe
  • Stoof deze tot ze gaar zijn
  • Serveer de tofu tandoori met de rijst en de boontjes

Tofu Tandoori Tofu Tandoori

Bron: recept gebaseerd op Libelle Lekker!

Leave a Reply

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: