Tofusalade

Ik heb deze tofusalade gemaakt voor bij ons pompoenpittenbrood (zelfde recept als dit, maar vervang de lijnzaadjes door pompoenpitten). Het vraagt een beetje voorbereiding, maar de smaak is heerlijk! Jeroen zei zelfs dat het lekkerder was dan kipcurrysalade, wat een gigantisch compliment is voor hem šŸ˜‰

We hebben nog tamelijk wat over, dus zullen we de komende dagen nog tofusalade kunnen eten bij onze boterhammen ‘s middags. Joepie!

Deze namiddag zijn we naar Jeroens grootouders geweest, en het was echt gezellig. Ik had hen niet meer gezien sinds Kerstmis, dus het was echt leuk om nog eens bij te praten. Zijn mama en broer zijn ook nog langsgekomen met hun nieuwe puppy. Het is een Cavalier King Charles spaniel, en hij is superschattig! Het was echt een leuke namiddag šŸ™‚

Tofusalade

Tofu Spread

Ingrediƫnten (voor 1 kom)

  • 250g tofu
  • 1 middelgrote ui, fijngehakt
  • 10 kl veganaise (klikĀ hierĀ voor het recept)
  • 1 kl graanmosterd
  • 1 kl sojasaus
  • 1 kl groentebouillonpoeder
  • 1/2 kl paprikapoeder
  • 1/2 kl kerriepoeder
  • peper en zout

 

Werkwijze

  • Plaats de tofu tussen twee dubbelgevouwen velletjes keukenpapier
  • Zet voorzichtig een kom of een ander gewicht op de tofu, zodat het vocht eruit geperst wordt
  • Meng intussen de ui, de veganaise, de mosterd, de sojasaus, het bouillonpoeder en de specerijen in een kom
  • Verwijder het gewicht en het keukenpapier van de tofu
  • Verkruimel de tofu over de andere ingrediĆ«nten
  • Roer alles goed dooreen
  • Breng op smaak met peper en zout

Tofu SpreadĀ Ā Tofu Spread

Bron: recept gebaseerd opĀ EVA vzw

Leave a Reply

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: