Tofupate

De vereniging waarvoor ik vrijwilliger ben (EVA vzw), heeft fantastische recepten voor broodbeleg. Dit is er eentje van, maar dan wat aangepast (minder sojasaus en geen groentebouillon) omdat ik niet veel zout gebruik tijdens het koken. Ik had ook geen prei, dus ik heb wat meer wortel toegevoegd.

Jeroen proefde en zag dat het goed was!

Tofupaté

Tofu paté

Ingrediënten

  • 1 pak (250g) tofu
  • 3 el olijfolie
  • 2 el sojasaus
  • 5 el water
  • 15g geblancheerde amandelen, grof gehakt
  • 200g (2 grote) wortels, geschild en in blokjes gesneden (0,5cmx0,5cm)

Werkwijze

  • Verwarm de oven voor op 180°C
  • Meng de tofu, olijfolie, sojasaus, water en amandelen in een mengkom
  • Mix met een staafmixer tot een smeuïg mengsel
  • Roer er de wortelen doorheen
  • Stort in een ovenvaste schaal
  • Bak ongeveer 45 minuten in de voorverwarmde oven, tot de bovenkant bruin kleurt
  • Serveer op brood of toastjes

Tofu paté  Tofu paté

Bron: recept gebaseerd op EVA vzw

Leave a Reply

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: