Tiramisu met speculoos

Tiramisu met speculoos

Tiramisu with speculoos

Ingrediënten (voor een schotel van 22cm x 13cm)

  • 500g mascarpone
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 4 el rum + 2 kl amandelextract OF 4 el amaretto
  • 3 kl eivervanger (bv. Orgran) + 6 el water
  • 100ml koude sterke koffie
  • 1 pakje (250g) speculoos: 200g voor de tiramisu, 50g om te garneren

Werkwijze

  • Doe de mascarpone, de vanillesuiker, de rum en het amandelextract (of de amaretto), de eivervanger en het water in een grote mengkom
  • Gebruik een mixer om alles mooi te mengen en op te kloppen (ongeveer 5 minuten)
  • Stel de tiramisu samen: eerst een laagje in koffie ondergedompelde speculoos, dan een laagje mascarpone-mengsel
  • Herhaal deze stappen en eindig met een laagje mascarponemengsel
  • Laat minimum 2 uren opstijven in de koelkast, maar liefst een nacht
  • Verkruimel net voor het serveren de overblijvende speculoosjes over de tiramisu

Tiramisu with speculoos  Tiramisu with speculoos

Leave a Reply

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: