Thaise Curry met Tofu

Thaise Curry met Tofu

Ingrediënten (voor 2 personen)

  • 125g rijst, ongekookt
  • 1/2 el olijfolie
  • 250g groenten, versneden (ik gebruikte een kant en klare wokmix)
  • 250ml groentebouillon
  • 100g tomatenblokjes uit blik
  • 125ml kokosmelk
  • 1 el rietsuiker
  • 1 el currypoeder
  • 1/4 kl chilipoeder
  • 1/4 kl zout
  • sap van 1/2 limoen
  • 2 teentjes look, geperst
  • 1 el verse gember, geraspt
  • 250g tofu

 

Werkwijze

  • Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking
  • Verhit intussen de olijfolie in een grote pan of wok boven een middelhoog vuur
  • Roerbak hier de groenten zo’n 5 minuten in
  • Giet er de groentebouillon, de tomatenblokjes en kokosmelk bij
  • Laat 5 minuten pruttelen
  • Voeg de rietsuiker, de curry, de chili, het limoensap, de look en de gember toe
  • Roer goed en voeg de tofublokjes toe
  • Laat de curry nog zo’n 10 minuten pruttelen
  • Serveer met de rijst

Source: adapted from Fit for the Soul

Leave a Reply

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: