Thaise linzen met kokosmelk

Aaah, kokosmelk, mijn eeuwige liefde! Het geeft meteen een fantastische smaak aan alles, of het nu gebak, een cocktail, een stoofpotje, een soep of een wokschotel is. 
Je kan er echt alle kanten mee uit, dus aarzel niet om steeds enkele blikken op reserve te houden in je voorraadkast!
Thaise linzen met kokosmelk
Ingrediënten (voor 2 personen)

  • 100g linzen, ongekookt
  • 150g bruine rijst, ongekookt
  • 1/2 el zonnebloemolie
  • 1 teentje knoflook, zeer fijn gehakt of geperst
  • 1,5 courgette, in blokjes gesneden (1cmx1cm)
  • peper en zout
  • 250ml kokosmelk
  • 2 kl currypasta (ik gebruikte de groene variant)
  • 2 el limoensap
  • 1 lente-ui, versneden

Werkwijze

  • Kook de linzen en bruine rijst gedurende zo’n 30 minuten
  • Fruit intussen de look in de zonnebloemolie, in een wok
  • Voeg de courgette toe en roerbak de blokjes tot deze zacht beginnen te worden
  • Breng op smaak met peper en zout
  • Voeg de kokosmelk, de currypasta en het limoensap toe
  • Roer goed en laat het geheel dan zo’n 10 minuutjes sudderen
  • Serveer met de rijst en de linzen, en garneer met de versneden lente-ui
Thai Coconut Lentils  Thai Coconut Lentils

Leave a Reply

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: