Tarte Tatin met Bataat en Witlof

Er zijn bijna 2 maanden voorbij, maar hier ben ik eindelijk weer. Julienne is helemaal terug!

Dit is de tweede keer dat ik deze heerlijke tarte tatin maak. Ik ben dol op de combinatie van smaken en kleuren! Als je nog nooit zoete aardappel hebt klaargemaakt, is dit de ideale gelegenheid om er te kopen én proeven!

 

Tarte Tatin met Bataat en Witlof

Tarte Tatin

Ingrediënten (voor 2 personen)

  • 500g witlof, in de lengte doormidden gesneden, en kern verwijderd
  • 500g zoete aardappelen, geschild en in dikke schijven gesneden
  • 30g margarine
  • 15g rietsuiker
  • 1 el balsamico azijn
  • 1 kl verse tijm (of 1/2 kl gedroogde tijm)
  • peper en zout
  • 1 rol bladerdeeg

Werkwijze

  • Verwarm de oven voor op 180°C
  • Smelt 20g van de margarine in een pan en bak de witlof gedurende 10 minuten
  • Smelt de rest van de margarine in een andere pan en bak daar de zoete aardappelen in gedurende 5 minuten. Draai de schijven om na 2,5 minuten
  • Strooi de suiker over het witlof, en giet er de balsamico bij. Roer zachtjes zodat alle smaken mooi combineren
  • Leg een vel bakpapier in een taartvorm
  • Verdeel er het witlof over, en leg daarbovenop de zoete aardappel
  • Breng op smaak met peper, zout en de verse (of gedroogde) tijm
  • Spreid het bladerdeeg uit over de groenten, en vouw het deeg langs de randen naar binnen
  • Bak de tarte tatin gedurende 30 minuten in de voorverwarmde oven
  • Plaats een bord, dat net iets groter is dan de taartvorm, bovenop de tarte en draai heel voorzichtig om zodat de vulling langs boven komt te liggen

 

Tarte Tatin Tarte Tatin

Bron: recept gebaseerd op Miki Duerinck en Kristin Leybaert

2 Comments

  1. Martine

    mei 24, 2013 at 10:53

    Wow, dat ziet er goed uit! Ik heb witlof en zoete aardappel uit onze groentetas, dus dit gaan we zeker maken!

    1. admin

      mei 25, 2013 at 12:56

      Hey Martine, het is zeker een aanrader! Ik maak niet zo vaak een recept meerdere keren, maar dit zal zeker nog vaker op het menu staan 😉

Leave a Reply

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: