Tarte tatin met tomaten en olijven

Snel, simpel en vooral lekker? Da’s een typisch Julienne-receptje! Deze tarte tatin wordt sowieso een vaste gast op onze weekmenu’s. Ik kan niet wachten tot het écht tomatenseizoen is, al waren deze schatjes van de bioboerderij uit de buurt ook zeker niet mis.

Wij eten deze tarte tatin met z’n tweeën op, maar je kan hem ook in vier verdelen en serveren met een lekkere stevige salade als side dish. Rucola zou hier bijvoorbeeld keilekker bij zijn!

 

Tarte tatin met tomaten en olijven

Ingrediënten (voor 2 personen)

  • ongeveer 7 kleine à middelgrote tomaten (of 500g kerstomaten)
  • 1 bokaal groene (of zwarte olijven)
  • 1 el tijm
  • 2 el balsamico azijn
  • 1 el olijfolie
  • peper
  • 1 rol bladerdeeg

 

Bereidingswijze 

  • Verwarm de oven voor op 180°C
  • Snij de tomaten horizontaal in plaats van verticaal doormidden, zo blijven de pitjes beter zitten (voor kerstomaatjes is dit niet nodig, die mogen heel blijven)
  • Ontrol het bladerdeeg, maak het los van het bakpapier en leg het bladerdeeg even opzij
  • Drapeer het bakpapier in een taartvorm, en schik er de tomaten op met de snijkant naar beneden
  • Vul de ‘gaten’ op met olijven
  • Besprenkel met de tijm, balsamico, olijfolie en een snuif peper (naar smaak)
  • Leg het vel bladerdeeg over de tomaten en olijven, en stop de randjes mooi in langs de zijkanten (zie foto)
  • Prik met een vork voorzichtig gaatjes in het bladerdeeg
  • Zet de tarte tatin 30 minuten in de voorverwarmde oven
  • Draai voorzichtig om, en serveer

 

Tarte tatin met tomaten en olijven | Julienne  Tarte tatin met tomaten en olijven | JulienneTarte tatin met tomaten en olijven | Julienne

2 Comments

  1. Hilde

    april 13, 2017 at 18:10

    Tarte tatin heb ik ook al eens gemaakt met rode biet en halloumi. En onlangs nog zo’n ovenheerlijke quiche…smaakt altijd!

    1. Julienne

      april 13, 2017 at 18:52

      Mmm, bladerdeeg is altijd goed hé 😉

Leave a Reply

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: