Tabbouleh
Ik hou enorm van tabbouleh! Het is een gerechtje dat vooral in de zomer wordt gegeten, maar het is ook perfect om je te doen mijmeren over de zomer midden in de winter. De voorbereiding duurt eventjes, maar eens alles is gesneden, meng je gewoon alles et voilà!
De bulghur of couscous hoeft niet gekookt te worden, deze wordt ‘s nachts zacht dankzij de groentesappen, olijfolie en ketchup.
Tabbouleh
Ingrediënten (voor 2 personen)
- 250g bulghur (of couscous)
- 2 el tomatenketchup
- sap van 1 citroen
- 5 el olijfolie
- 15 kerstomaatjes, in twee gesneden
- 1/2 komkommer, in blokjes gesneden (1cmx1cm)
- 50g ontpitte olijven, in ringetjes gesneden
- 25g rozijnen
- een handjevol verse muntblaadjes, versnipperd
- 3 lente-uitjes, gehakt
Werkwijze
- Meng alle ingrediënten in een grote mengkom
- Laat de tabbouleh een nachtje rusten in de koelkast, zodat de smaken goed kunnen vermengen
Bron: recept gabseerd op Fiekefatjerietjes
fiekefatjerietjes
februari 4, 2013 at 07:01Mmmmmmm! Dat het maar snel lente wordt…