Tabbouleh

Ik hou enorm van tabbouleh! Het is een gerechtje dat vooral in de zomer wordt gegeten, maar het is ook perfect om je te doen mijmeren over de zomer midden in de winter. De voorbereiding duurt eventjes, maar eens alles is gesneden, meng je gewoon alles et voilà!

De bulghur of couscous hoeft niet gekookt te worden, deze wordt ‘s nachts zacht dankzij de groentesappen, olijfolie en ketchup.

Tabbouleh

Tabbouleh

Ingrediënten (voor 2 personen)

  • 250g bulghur (of couscous)
  • 2 el tomatenketchup
  • sap van 1 citroen
  • 5 el olijfolie
  • 15 kerstomaatjes, in twee gesneden
  • 1/2 komkommer, in blokjes gesneden (1cmx1cm)
  • 50g ontpitte olijven, in ringetjes gesneden
  • 25g rozijnen
  • een handjevol verse muntblaadjes, versnipperd
  • 3 lente-uitjes, gehakt

 

Werkwijze

  • Meng alle ingrediënten in een grote mengkom
  • Laat de tabbouleh een nachtje rusten in de koelkast, zodat de smaken goed kunnen vermengen

 

Tabbouleh  Tabbouleh

Bron: recept gabseerd op Fiekefatjerietjes

1 Comment

  1. fiekefatjerietjes

    februari 4, 2013 at 07:01

    Mmmmmmm! Dat het maar snel lente wordt…

Leave a Reply

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: