Zoetzuur stoofpotje

We waren heel vroeg wakker vanmorgen. Rond 8 uur stonden we al de was te doen en te strijken. Niet mis hé! Daarna hebben we nog wat opgeruimd en gestofzuigd, maar de rest van de dag doen we absoluut niks meer. Het perfecte evenwicht tussen een actieve en een luie zondag!

Ik heb dit stoofpotje voor mij alleen gemaakt, want Jeroen heeft weer wat last van z’n maag. Voor hem was het dus enkel rijst en ananas, om het niet erger te maken dan het al is…

 

Zoetzuur stoofpotje

Sweet and sour stew

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 300g rijst, ongekookt
  • 500ml groentebouillon
  • 100g sojabrokjes (TVP/texturized vegetable protein)
  • 1 el zonnebloemolie
  • 3 teentjes look, geperst
  • 2 middelgrote uien, fijngehakt
  • 2 paprika’s, in blokjes gesneden
  • 1 blikje (140g) tomatenconcentraat
  • 2 el azijn
  • 2 el sojasaus
  • 1 blik (400g) ananasstukjes, sap apart gehouden
  • verse peterselie om te garneren

 

Werkwijze

  • Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking
  • Breng de groentebouillon aan de kook, en kook de sojabrokjes in deze pot gedurende 20 minuten
  • Verhit intussen de olie in een grote pan of wok
  • Fruit de look, de ui en de paprika gedurende 10 minuten, tot alles zacht begint te worden
  • Voeg het tomatenconcentraat, de azijn, de sojasaus en het ananassap toe
  • Laat zo’n 5 minuten pruttelen, en roer er dan de ananasstukjes doorheen
  • Serveer de rijst met het stoofpotje, en garneer met de verse peterselie

Sweet and sour stew   Sweet and sour stew

Bron: recept gebaseerd op Lekker Plantaardig

2 Comments

  1. Skaya

    maart 16, 2013 at 14:16

    Ik zie dat je dat Antilliaans stoofpotje ook hebt gevonden, heerlijk hé. 🙂

    1. admin

      maart 16, 2013 at 17:31

      Haha, inderdaad, was echt lekker! Gelukkig, want ik heb er 2 dagen moeten van eten omdat mijn vriend ziekjes was 😉

Leave a Reply

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: