Korma met bataat en ananas

Zaterdag kochten we bij de groente- en fruitwinkel enkele zoete aardappelen (ook wel bataat genoemd), en ik verlangde er echt naar om ze in een lekker gerechtje te verwerken. Ik stuitte op dit recept van BBC Good Food, maar daar werd kant-en-klare korma pasta gebruikt. Je kent mij ondertussen wel al: wat ik zelf kan doen, doe ik ook zelf. Ik ging dus op zoek naar een receptje voor zelfgemaakte korma pasta, et voilà!

De ingrediëntenlijst lijkt behoorlijk lang, maar het meeste heb je waarschijnlijk al in de voorraadkast staan. Kleine tip: als je op zoek bent naar goed(kop)e specerijen en kruiden, ga dan zeker eens langs een Turkse of Marokkaanse winkel, daar vind je zeker wat je zoekt!

Korma met bataat en ananas

Sweet Potato and Pineapple Korma

Ingrediënten (voor 2 personen)

  • 1 kl gemalen komijn
  • 1 kl gemalen koriander
  • 1 el zonnebloemolie
  • ½ el tomatenketchup
  • 1 teentje look, fijngehakt of geperst
  • 1 cm gember, geraspt
  • ½ kl chilipoeder
  • ½ kl garam masala
  • een snufje zout
  • 2 el geraspte kokosnoot
  • 1 el gemalen amandel
  • 1 rode paprika, in blokjes gesneden (1cmx1cm)
  • 2 middelgrote zoete aardappelen, geschild en in stukken gesneden
  • 1 blik (400g) kokosmelk
  • 50ml water
  • 1 blik (400g) ananasstukjes, afgegoten
  • 4 takjes platte peterselie, fijngehakt

Werkwijze

  • Rooster de komijn en de koriander in een droge, hete wok (gebruik geen olie!) gedurende enkele minuten, tot er een heerlijke geur vrijkomt
  • Giet er nu de olie en de tomatenketchup bij, en roer alles mooi samen
  • Voeg de look, de gember, de chili, de garam masala, het zout, de geraspte kokosnoot en de gemalen amandel toe
  • Na enkele minuten kan je de paprika en de zoete aardappel toevoegen
  • Giet nu ook de kokosmelk en het water in de wok, en laat zo’n 15-20 minuten sudderen, tot de zoete aardappel gaar is
  • Voeg de ananasstukjes en de fijngehakte peterselie toe, en laat nog een 5tal minuten sudderen
  • Garneer met een peterselieblaadje

Sweet Potato and Pineapple Korma  Sweet Potato and Pineapple Korma

Bron: recepten gebaseerd op BBC Good Food en Jamie Oliver

3 Comments

  1. Le petit requin

    maart 20, 2016 at 19:19

    Daarnet voor het eerst klaargemaakt en het zal niet voor het laatst zijn! We wisselden de paprika in voor wortel (kwestie van het seizoensbolletje bij DZV in te mogen kleuren 😉 , maar de versie met paprika wil ik in de zomer zeker ook een keertje uit testen. Bedankt voor het recept!

    1. admin

      maart 20, 2016 at 20:26

      Superleuk om te horen! Blij dat het zo gesmaakt heeft 🙂

  2. Weekmenu maart 2016 – Le petit requin

    april 5, 2016 at 10:01

    […] 20: Korma met zoete aardappel, wortel en ananas (Johan was weliswaar even aan het zuchten en blazen op de lange ingrediëntenlijst, maar niet alleen viel de hoeveelheid werk eigenlijk best wel mee (hij was vooral moe van het fietsen ? ), het is het sowieso waard. Lekkere combinatie, die ik in de zomer zeker ook eens met paprika wilde eten; die vervingen we dit keer namelijk door wortels) […]

Leave a Reply

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: